N1 direktno o posledicama društvene nejednakosti u Srbiji

Gosti emisije N1 direktno u četvrtak od 20 časova su sociolog, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu i direktor istraživanja u SeConS grupi za razvojnu inicijativu Slobodan Cvejić i direktor Centra za socijalnu politiku Žarko Šunderić.

Izvor: N1

- Koje su posledice narasle drušvene nejednakosti u Srbiji?

- Kakvi su izgledi za ekonomski oporavak srednje klase?

- Da li su pred svim građanima jednake šanse?

- Kakvi su trendovi u svetu i treba li imati očekivanja od proklamovane brige najbogtijih zbog siromaštva i nejednakosti - ili će bogatstvo nastaviti da se koncentriše u uskom krugu ljudi?

Voditelj emisije Vojislav Stevanović.

Tagovi: N1 direktno

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vrčinac

Bogatasi iz drugih zemalja se prosto takmice ko ce da plati vise poreza svojoj zemlji. Zato postoji na desetine poreskih rajeva i jedan ogroman deo svetske ekonomije funkcionise preko njih. Ako neko ima milione , sta njega vezuje za Srbiju. Svoj kapital veoma lako moze da povuce. Udeo industrije u Francuskoj je pao sa 20 na 13 procenata samo za par godina, jer su genijalne socijalisticke vlasti odlucile da uvedu ogromne poreze na bogate, a ovi naravno samo se preselili.

4 1

gepetto

Pa lepo, onda objasni zašto ruski, indijski i kineski milijarderi dolaze sa svojim bogatstvom u USA, GB i zemlje EU gde su porezi "ogromni", a ne idu u "poreske rajeve" ili Kinu?

3 0

OGOVOR

Zanimljivo je koliko ljudi u Srbiji veruju da su ugroženiji od ostalih nacija u ovoj zemlji, kako su najviše stradali, kako ih mnogi mrze, kako su imali nesrecnu i tesku istoriju, kako su na pogresnom mestu napravili drzavu, kako su sudbina i velike sile bile nepravedne i zle prema njima... Sta takav covek moze stvoriti u svom zivotu, ako nema trunke vere u sebe i u zivot. To se inace zove i samoispunjujuce prorocanstvo - ako covek zivi sa nekim predubedjenjima, on se tako i ponasa, shodno svojim uverenjeima, i stvara okolnosti koje i dovode do pretpostavljenog ishoda stvari

4 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo