Političari se ne obaziru na procene kladionica

U borbi za odbornička mesta u Beogradu za sada je šest proglašenih lista. Iako Beograđani glasaju za odbornike, većina lista istakla je svog kandidata za gradončelnika. Ali ne i Srpska napredna stranka, koja je time otvorila prostor za spekulacije i klađenje na onoga ko ima najviše šansi.

Izvor: N1

Saša Janković i Vuk Jeremić - Dragana Đilasa, demokrate - Dragana Šutanovca, socijalisti Aleksandra Antića, radikali Miljana Damjanovića, grupa građana Aleksandra Šapića.....A koga na mestu gradonačelnika vide naprednjaci? Do do sada nisu otkrili, a čini se da do izbora i neće.    

"Niko od nas nije pojedinac, niko od nas nista nije uspeo da uradi sam, svi smo radili ako tim i kao tim ćemo nastaviti dalje. Zato izlazimo kao tim", kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali.  

Ceo tim, ipak, ne može. U fotelju gradonačelnika može sesti samo jedan ili jedna.

Kladioničari veće šanse i od Zorana Radojičića, i od Siniše Malog i od Gorana Vesića daju Ireni Vujović, predsednici opštine Savski venac. Tvrde, do takvog poretka došli su ozbiljnom analizom odnosa političkih snaga.

"Ova trenutno ponuda je trenutno stanje stvari na našoj političkoj sceni, ali kako bude krenula kampanja, kad se stvari budu malo zahuktale, sve veći uticaj će imati njihovo ponašanje u kampanji, interesovanje naših igrača i tako će kvote i ponude da se menjaju sve vreme". objasnio je direktor bukmejking sektora u kompaniji Mozzart Bojan Ćubović.

N1: Dakle, što se na nekog kandidata bude više igralo?

Ćubović: On će bitI veći favorit, da.

Do sada su, tvrdi, bili prilično preczini u prognozi izbornih rezultata.    

"Naši igrači čvrsto stoje iza svojih uloga i novca koji su stavili i to rade na osnovu onoga šta misle da će da se desi, a ne šta bi želeli da bude. Tako da mislimo da su neki naši podaci precizniji nego agencija koje to rade telefonskim putem", ocenio je Ćubović.  

Političari tvrde da se na procene kladioničara ne obaziru.    

"Ja mislim da pobeđuje tim i uopšte nije važno, niti pratim te kladionice niti me to interesuje", rekao je Mali.

N1: Da li bi bilo dobro da Irena Vujović bude prva u tom timu, šta vi mislite?

Mali: Još jedanput Vam kažem mi smo tim, svi radimo zajedno, Irena Vujović, Goran Vesić, Zoran, Ada, izvinjajvam se Aja Jung, svi smo mi jedan tim.  

Da glasaju za tim na listi, a ne budućeg gradonačelnika, građanima poručuje i tehnička koalicija pokreta Dosta je bilo i Dveri, kao i grupa građana "Šta radite bre - Marko Bastać".

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pera

Svi su losi. Ali ove prognoze zvuce kao one za klintonovu na predsednickim izborima u Americi. Vodim se logikom da ih treba oslabiti te da time kontrolu nemaju samo oni. Zato preostaje ta neka realno opozicija.

2 0

nikola

ave beli

2 1

Umiljato jagnje

Ako Vučić bude u poziciji da formira gradsku vlast, njegova Irena Vujović će biti gradonačelnik 100%

1 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo