Napadnut aktivista u Kraljevu, napadač ga nazvao izdajnikom

Vladan Slavković, aktivista i odbornik Lokalnog fronta u Skupštini Kraljeva napadnut je u ponedeljak uveče na ulici. Njega je kako je izjavio u policiji, napao muškarac sa rečima da je izdajnik i da dovodi Albance u Kraljevo. Nakon verbalnog, usledio je i fizički obračun sve dok nije naišla policijska patrola.

Izvor: N1

Slavković se tog dana vraćao sa posla. Na ulici, u centru Kraljeva, presreo ga je muškarac, a prema njegovim rečima, bez ikakvog povoda i agresivnim tonom i nastupom počeo da mu govori kako je on izdajnik. Da želi da proda Srbiju i kako mu neće dozvoliti da dovodi Albance u Kraljevo.

"Video sam da tu neće vredeti nikakva normalna situacija. Okolne kamere su snimile, a bilo je i ljudi na ulici u tom momentu. Napao me je. Prvo me odgurnuo, a zatim krenuo da me udari. Ja sam uzvratio udarac, i onda smo razmenili nekoliko njih. Bili smo u nekoj vrsti klinča. Uspeo sam da ga odbacim. Onda su na razdvojili prolaznici i policija se pojavila“, rekao je Slavković za N1.

Slavković kaže da ova vrsta netrpeljivosti nastaje kao proizvod sadašnje vlasti. Jer, prema njegovim rečima, kada god su aktivisti Lokalnog fronta napali vlast, uvek je iskorišćeno da su oni ti koji pokušavaju da izazovu nekakvu izdaju države.

"Poslednje dve godine, svi koji upru prst u vlast i javno kažu da ona loše radi po Srbiju, postanu izdajnici. Imate orkestriranu kampanju u kojoj su vlast, desničarske organizacije i mediji. Onda dobijate sliku da smo svi mi izdajnici Srbije nekog državnog i nacionalnog bića", kaže Slavković.

Nakon napada i tuče, obojica učesnika su izjave dali u policiji.

Kako je za N1 rečeno u Policijskoj upravi u Kraljevu, odmah nakon prijave tuče, policijska patrola je izašla na teren, a prijava je prosleđena tužilaštvu.

Napadač je već poznat policiji zbog sličnih nastupa.Pre nepune dve godine napravio je incident u centru Kraljeva, kada je napao izlagače muslimanske i albanske etno tradicije. Zbog toga je osuđen uslovnom kaznom zatvora.

Komentara 49

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

rade

Metode iz vremena vlasti Milosevica...oprobano, kad god ne mozes protiv nekoga samo ga nazoves izdajnikom! Narod na zalost sve guta!

32 3

Marketing je cudo

Kada su on i LF napali devojku koja je aktivistkinja opozicije kada ih je zamolila da ne cepaju plakate dok ne prodje njohov funkcioner koji je za pola sata trebao da proseta kroz grad, ko je za njih bio razgovor, iako je ukljucivao psovanje, unosenje 3 frontovaca u lice i mahanje rukama oko njene glave kako bi je zastrasili, a ovo je napad. Volim njihovo licemerje i dvostruke standatde.

24 30

Slobo Frontovac

Bilo je više napada na pripadnike i prostorije LF.Do sada su to radili krijući se,i niko nije odgovarao,sada se više i ne kriju.Ovo sa Slavkovićem je prevršilo meru.Nas ne mogu uplašiti.Ukoliko nas državni organi ne zaštite od takvih napada zaštitićemo se sami ali tada nikom neće biti dobro...

26 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo