Istraga o paljenju automobila u Nišu i dalje bez rezultata

Zabrinutost za bezbednost u Nišu posle nerešene serije paljevina automobila. A te paljevine su paralela koja može da se povuče između Niša i Kosovske Mitrovice, kaže zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, čiji je automobil zapaljen sredinom novembra prošle godine.

Izvor: N1

Posle više od dva meseca istraga je bez rezultata i u ovom i u ostalih osam slučajeva paljenja, iako je, upravo da bi njih razrešio, u nišku policiju doveden novi načelnik.

Sednica Veća grada Niša uz prisustvo direktora JP i ustanova protiče u najboljem redu. Više od 40 tačaka dnevnog reda, a sve odluke donose se bez problema i bez rasprave.

"Ko je za? Jel ima neko protiv? Nema. Uzdržanih nema. Konstatujem da smo jednoglasno prihvatili navedeno rešenje", kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Na isti način predstavljen je i izveštaj o bezbednosti u saobraćaju u gradu, a o bezbednosti uopšte nije se raspravljalo, iako su samo u skupštinskoj sali dvojica Nišlija čiji su automobili zapaljeni. Tu je direktor Tržnice, a pored gradonačelnika njegov zamenik. 

Nakon ubistva Olivera Ivanovića, kome je prethodilo i paljenje njegovog i serija paljenja drugih automobila, u gradu se sve više upoređuje situacija u Kosovskoj Mitrovici i Nišu.

"Prosto porede situaciju. Ljudi počinju da razgovaraju sa mnom u smislu da pazim, obraćam pažnju. A ja obraćam pažnju, nema kud više. Pazim gde se parkiram, stalno menjam mesta", rekao jezamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur.

N1: Je l to po nečijoj preporuci, ili Vi sami o svojoj bezbednosti brinete?

Banđur: Sam.

N1: Jel imate bilo kakvu zaštitu?

Banđur: Ne, ne, ne.

Ni zaštitu ni odgovor. 8. januara poslao je novom načelniku Policijske uprave zahtev da se izvrši službena procena njegove bezbednosti. Novi načelnik, a u istrazi jel ima nešto novo?

"Ne, ne. Nema ničeg novog u istrazi", kaže Banđur.

Nema ni forenzičkih nii materijalnih dokaza u ovom slučaju, nezvanično saznajemo. Ima samo sumnje. Banđur sumnja na stranačke kolege, oni njega optužuju da je auto zapalio sam.

Poligraf ili detektor koji bi trebalo da pokaže ko laže. Do sada su u istrazi testirani samo oni koji su to samo tražili - Miloš Banđur i njegov najbliži saradnik, a oni koje je optužio poligraf su odbili. 

Poligraf, kako sada stoje stvari, neće rešiti ni ovaj ni druge slučajeve paljenja. Ministar Nebojša Stefanović pokušao je da ih reši tako što je u Niš doveo novog načelnika Policijske uprave Srđana Virijevića. Ima li pomaka, za razgovor sa novim načelnikom još nismo dobili odgovor i odobrenje MUP-a.

Komentara 22

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mrs. Wooleen's aunt

Pa, neka dr. Nebojša iz Beograda pozove kosovsku policiju u pomoć.

2 0

Čegar boj !!?

Nišlije ne brinite , Vučić ima to da reši . Kao Kosovo , Ikarbus, Sava malu , Srpsku fabriku stakla , Gošu , Fap. , PPT , Ei , Jumko ....ima da propevate , samo polako . Sve ima da bude rešeno do 2042 god. Izdržite .

58 0

kokan

Ovo je toliko očigledno da slep vidi gluv čuje a nem priča Ubi nas Robovski mentalitet

34 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo