Zagrevanje za Oskare, najviše SAG nagrada za "Tri bilborda"

Zagrevanje za Oskare, najviše SAG nagrada za "Tri bilborda" Izvor: Reuters / Mario Anzuoni

Film “Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju”, drama Irca Martina MekDonaga, dobio je glavnu nagradu SAG (Udruženja glumaca), koja se smatra barometrom za predstojeće Oskare.

Taj film svrstao se tako među favorite za Oskare, uz fantastičnu melodramu “Oblik vode” (Shape of Water) meksičkog reditelja Giljerma Del Tora.

Frensis MekDormand, glavna glumica u "Tri bilborda", gorkoj drami o majci koja iznajmljuje panoe kako bi na njima protestovala zbog sporosti istrage o smrti njene ćerke, dobila je nagradu SAG za najbolju glavnu glumicu.

MekDormand je i glavna kandidatkinja za Oskara u toj kategoriji, isto kao i Geri Oldman među glumcima. Taj 59-ogodišnji Britanac dobio je SAG za ulogu Vinstvona Čerčila u filmu "Prelomni čas" (Darkest hour).

Izvor: YouTube/ Blitz distribucija

SAG je nagrada američkog odruženja filmskih i televizijskih glumaca i smatra se barometrom za Oskare za koje će nominacije biti objavljene u utorak.

Nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu dobio je Sam Rokvel za "Tri bilborda" a za najbolju sporednu žensku ulogu Alisom Dženej za ulogu zahtevne majke u filmu "Ja, Tonja" o klizačici Tonji Harding.

Dodelu nagrada obeležile su žene i njihove priče o seksualnom uznemiravanju koje su potresle Holivud.

Optužbe za seksualno uznemiravanje naterale su desetine moćnika u Holivudu da se pouku, deo je dobio otkaz, a deo je morao da prepusti svoje mesto u nekim projektima.

Žene, među kojima brojne velike glumice, prekinule su ćutnju kroz pokret #MeToo na društvenim mrežama i kampanju "Time's Up" za pravnu pomoć žrtvama.

Tagovi: film , Nagrada

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Parter levo

Koliko dosadnih filmova osvaja nagrade.Ne volim sirovu akciju,naprotiv ali ovi poput"Manchester by the Sea","Birdman",pa crno beli ...

6 8

Predrag

Nešto gluplje od Shape of Water nisam gledao. Bilbordi su super!

5 8

Roko

Frensis od Farga je jedna od najboljih ,kao D.D.Lujis kod muškaraca!

25 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo