Održana prva proba predstave o Slobodanu Miloševiću

U pripremi je pozorišna predstava koja se bavi Slobodanom Miloševićem i Mirjanom Marković. U Bitefu je održana prva proba za predstavu “Slobodan šou”, po tekstu Jelene Bogavac i u režiji Nenada Todorovića.

Izvor: N1

 Najava rada na ovoj predstavi odjeknula je u javnosti do te mere, da je čak najavljena i kontra predstava, monodrama o Miloševiću.

Jelena Bogavac kaže da se u predstavi pojavljuje mnogo likova. “Korišćeni su tajni transkripti koji su objavljeni davnih dana, '95-'97. Marko Vidojković je to uređivao, i to su izvesno replike iz tih transkripata koje se odnose na razne ljude iz SPS-a, na familiju Milošević, itd. Oni nisu ništa novo, nikakvu novu istinu zapravo ne iznosimo”, objašnjava autorka predstave.

Reditelj Nenad Todorović poručuje da se u predstavi radi o poslednjem srpskom tabuu. “Mislim da se radi o jednoj ličnosti koja je obeležila očigledno Evropu 90-ih godina, uz naravno svoje drage prijatelje i kolege, kakvi su Franjo Tuđman, Alija Izetbegović, i ostala kamarila naših velikih vođa”, naveo je on.

“U svakom slučaju, to kao poslednji tabu - znači ne više srpski samo, već očigleno regionalno-evropski tabu, a to je neverovatno da ipak na kraju kad se sve završi, pozorišna predstava, jedan intimni čin između ljudi koji su na sceni i onih koji ih okružuju, a to su gledaoci, i mislim da kao da postoji nekakav strah da se sada odjednom ne desi nekakva rehistorizacija, kao da pozorišna predstava može to da napravi”, dodao je Todorović.

U predstavi učestvuju glumci iz pozorišta u Gračanici i polaznici Omladinskog Studija Bitef Teatra.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

IgorN

Lepa gesta za tridesetogodišnjicu petooktobarske jogurat revolucije... ako Vam savez boraca iz BP ne zabrani predstavu...

2 2

ljubitelj burleski

,,Sreća,, pa je POZORNICA ZA OVU PREDSTAVU NapreDNO proširena na celu teritoriju .U.ž.a.s.,a i,persone,, su,prepoznatljive iz ,običnog ,al,,liderskog,živuckanja.

6 1

informisan

Nisu glumci iz Gracanice!Nego su glumci Narodnog pozorista Pristina sa privremenim sedistem u Gracanici

3 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo