I otpad sa druge lokacije kod Obrenovca opasan

I otpad sa druge lokacije kod Obrenovca opasan Izvor: N1 (screenshot)

Prve stručne analize uzoraka otpada, nađenog u selu Vukićevica kod Obrenovca, oko dva kilometra od poslovne zgrade Zorana Markovića, koji je osumnjičen za nepropisno odlaganje 25 tona opasnog otpada, pokazuju da je i to opasan otpad, rekla je osnovni javni tužilac u Obrenovcu Danijela Sinđelić.

Ona je za Betu rekla da je zbog sumnje da je odgovoran i za otpad na toj drugoj lokaciji Markoviću produžen pritvor za još mesec dana.

Institut za nuklearne nauke "Vinča" utvrdio je da u tom otpadu ima jedinjenja cikloheksana i oleoamida koji su u određenim koncentracijama opasni za životnu sredinu.

"Tužilaštvo je zbog karakteristika i protivzakonitog skladištenja otpada i na toj drugoj lokaciji proširilo istragu i produžilo pritvor osumnjičenom Makoviću za još mesec dana", rekla je Sinđelić. 

Dodala je da još nisu završene analize otpada u selu Veliko polje, trećoj lokaciji koja je po prijavi građana otkrivena krajem decembra prošle godine. 

Vlasnik firme "Nitor trans" Zoran Marković iz Vukićevice uhapšen je u decembru prošle godine zbog protivzakonitog odlaganja 25 tona opasnog otpada, koji se nalazio u 89 buradi zakopanih nekoliko metara u dvorištu njegove poslovne zgrade, a utvrđeno je da je toksičan i kancerogen. 

Nekoliko dana posle objavljivanja rezultata analize otpada u zakopanim buradima, građani su prijavili da je otpad bačen i na lokaciji dva kilometra dalje od Markovićeve poslovne zgrade.

Tagovi: Obrenovac , Otpad , Pritvor

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Srbifornikacija.

Da li je moguće da niko ništa ne piše o ovom ekološkom terorizmu...pa kakav smo to narod,Bože sačuvaj...

1 0

Zaklina

Ma niste jeli u njihovim pecenjarama😃

6 0

Ivan

Zasto niko ne pise sta rade Rusi u NIS-u,kako zagadjuju Vojvodinu.Sta rade i gde sve odlazu otpad.To sto oni rade je daleko gore i podmuklije nego sto je NATO radio za vreme bombardovanja.Pa se pitamo odakle toliko bolesnih.

13 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo