Putin zaronio u ledenu vodu za časni krst

Putin zaronio u ledenu vodu za časni krst Izvor: Reuters

Predsednik Rusije Vladimir Putin (65) skinuo se u kupaći i zaronio u ledenu vodu jezera Seliger, što je ritualno pravoslavno bogojavljansko plivanje za časni krst.

Putin je prišao vodi u krznenom kaputu i usput pitao novinare da li im je hladno, a potom je ušao u ledenu vodu i prekrstio se. Pored su stajali pripadnici Ruske pravoslavne crkve.

vladimir, putin Izvor: Reuters

 Temperatura je bila šest stepeni Celzijusovih ispod nule.

 Svake godine, pravoslavni hrišćani tradicionalno plivaju u rekama ili jezerima za časni krst u znak sećanja na krštenje Isusa Hrista u reci Jordan, navela je britanska agencija.

Komentara 100

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

marija

voda je zagrejana, ne lozite se.

3 2

Vlad the Lad

Voli čovek da se slika golišav, a i ovde vole da se umesto Mišelin kalendarom nadahnjuju njegovim golicavim slikama. Ispod je parkirao nuklearnu podmornicu, da mu se ne smrznu carska mooda. Maskirani telohraniteljii iza njega što drže ikone su se živi skuvali u bundama, dok razmišljaju kad' će najzad i njima da da po guberniju na upravljanje.

14 4

Otisao Sam

A ko vas sta ovde uopate i pita za misljenje?!?! Samo vas gledam i citam kako samo komentarisete na cetu. Tu ste svi najjaci.... Smesni ste .

3 10

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo