RTS doneo odluku o seriji "Nemanjići"

RTS doneo odluku o seriji "Nemanjići" Izvor: Ministarstvo odbrane

Upravni odbor i menadžment RTS-a saglasni da ocenu seriji “Nemanjići – rađanje kraljevine” ipak daju gledaoci i stručna javnost nakon emitovanja.

"Uvažavajući mišljenje Programskog saveta i imajući u vidu svoje zakonske nadležnosti, Upravni odbor i menadžment RTS-a saglasni su da će ocenu o seriji 'Nemanjići – rađanje kraljevine' ipak dati gledaoci i stručna javnost nakon emitovanja", navodi se u saopštenju sa sednice Upravnog odbora Javnog medijskog servisa Srbije.

Programski savet RTS-a uputio je nedavno pismo Upravnom odboru ove televizije, generalnom direktoru i glavnom i odgovornom uredniku kulturno-umetničkog programa kojim se zahteva da se nove epizode “Nemanjića” ne emituju dok se serija ne pogleda na internoj projekciji u javnom servisu. Zatraženo je da članovi programskog saveta pogledaju prvih pet epizoda serije.

Nastavak emitovanja serije “Nemanjići – Rađanje kraljevine”, po scenariju Gordana Mihića i u režiji Marka Marinkovića, planiran je za februar.

Tagovi: Nemanjići , RTS

Komentara 100

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sava

Epizoda 2: Dolazi Stefan Nemanja na dvor i pita ženu gde su deca? Ona odgovara: Vukan i Stefan su na nekoj zabavi, sve češće izlaze. Doslovno Potom scena sa partija gde neko od gore pomenute dvojice (nisam siguran koji) ''muva'' nepoznatu devojku, a Raška ga uhvati na delu.

1 0

Goran

Sve što ste napisali i komentarisali ste u pravu ali ipak treba dati šansu seriji...Možda tek treba da se priča razvije...

2 5

Ivan

Ja sam se iskreno mnogo iznervirao prilikom gledanja prve epizode.Navešću par stvari kao totalni laik, ali kao strastveni filmofil, naročito ove tematike.Uvodna špica amaterska, dosadna.Brade glumaca izrazito crne, bez obzira na boju kose, kao da su ih imalinom mazali, smešno.Scene borbi amaterske(dvojica se biju u glavnom kadru a druga dvojica iza njih zabušavaju), jer morate da shvatite da je 2018.godine, a mnogo stranih filmova i serija je izašlo na tu temu, sve je to već apsolvirano.Amaterski kadrovi, primer:Kad se spašava iz tamnice i izlazi iz bunara, jedan kadar izdaleka, i on hoda i hoda i izlazi iz kadra.Ne znam, ali po mom mišljenju tako se ne snima ni koza na ispaši. Itd, itd...sve u svemu teški amaterizam. p.s. Ma čak ni animacija(provalija), scena kod bunara, je odrađena amaterski, ejjj bre pa to ljudi rade bolje u sklepanim kućnim studijima za spotove sa fotoaparatom od 300e.

29 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo