Advokat porodice Ćuruvija: Presuda za ubistvo na proleće

Advokat porodice Ćuruvija: Presuda za ubistvo na proleće Izvor: N1

Suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije biće završeno na proleće, kada se očekuje i prvostepena presuda, rekao je punomoćnik porodice Ćuruvija Slobodan Ružić.

Na današnjem ročištu saslušan je poslednji svedok, pa bi na naredna tri ročišta sud trebalo da se pozabavi analizom preostale dokuemntacije i zakaže iznošenje završnih reči, pa i prvostepene presude.

Poslednji svedok koji se pojavio na sudu je Nenad Radović, ali se ispostavilo da se ne radi o čoveku koji je na dan ubistva Slavka Ćuruvije obezbeđivao prostorije Dnevnog telegrafa.

Radović, koji je došao na sud, se navodno bavi trgovinom, ali mu odbrana ne veruje, pa traži proveru njegovog identiteta.

U nastavku suđenja odbrana je saopštila da je Ustavni sud doneo pozitivnu odluku o žalbi optuženih na dužinu trajanja pritvora, u kome su bili tri i po godine. Ipak, to neće uticati na sam proces, koji traje već tri godine.

Slavko Ćuruvija ubijen je u aprilu 1999. godine, ali do januara 2014. nije bilo pomaka u tom slučaju. Tek tada, kada su uhapšeni pripadnici Državne bezednosti, klupko je počelo da se odmotava.

Na optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal koja je podneta godinu dana kasnije našle su se četiri osobe iz Državne bezebednosti, među kojima je i načelnik službe iz tog vremena Radomir Marković. Optuženi su da su organizovali i ubili Slavka Ćuruviju po nalogu nepozante osobe iz vrha tadasnje vlasti.

Suđenje je pratio novinar N1 Nikola Radišić:

Izvor: N1

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ljubitelj burleski

iMA LI ,,Sud,,Saznanje,,Ko je s Parlamentarne ,govornice,,UPUTIO,,SLAVNO,UPOZORENJE,, OSVETIĆU SE ĆURUVIJI,KAD TAD,,A ujedno i bio,,u vrhu,,tadašnje kooperative,,u,,sv,,trojstvu,,.Ili SE još nije,izumela,,vakcina,,za konfabulični,,virus,,pa je svojevrna,,epidemija ,,prerasla u endemsku pandemiju u pravosudnom,sistemu,,.

7 0

Glas narodai

Da li je bilo mediskog mraka od 1998-2000 i ko je odgovoran?

25 0

Ja

Brzo. Baš brzo. Nije prošlo ni 20 godina. A ko je nalogodavac nikad nećemo zvanično saznati.

22 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo