Kosovska Mitrovica se oprostila od Olivera Ivanovića

Građani Kosovske Mitrovice su tokom čitave noći odavali počast Oliveru Ivanoviću u prostorijama stranke u Kosovskoj Mitrovici ispred kojih je ubijen. Jutros je povorka prošla gradskim ulicima nakon čega je telo ubijenog lidera SDP-a prebačeno za Beograd.

Izvor: N1

Oko 11 časova povorka građana krenula je kroz Kosovsku Mitrovicu.

Okupljenim građanima ispred sedišta SDP-a obratila se Ivanovićeva stranačka koleginica Ksenija Božović koja je kazala da su ubili čoveka koji se borio za pravdu i demokratiju.

"Posle zatvora dočekao je da bude izrešetan i ovako pogubljen ispred kancelarije", rekla je ona.  

Izvor: N1

Zahvalila se svima koji su došli da odaju poslednju poštu Ivanoviću ali i onima koji nisu tu i poručila da Oliverovi saradnici i porodica očekuju od Beograda, Prištine i međunarodne zajednice da počnioci budu pronađeni.  

povorka kosovska mitrovica Izvor: N1

"Nikada nije hteo da ode sa ovih prostora, sa Kosova i Metohije, čak je i vraćao ljude a danas ga ispraćamo u kovčegu za Beograd", rekla je Božović.

Oliver Ivanović biće sahranjen u četvrtak u 12.30 u aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a za one koji žele da idu na sahranu biće organizovan prevoz.

povorka kosovska mitrovica Izvor: N1

 U Kosovskoj Mitrovici u četvrtak je dan žalosti, saopštili su iz Privremenog organa ove opštine.

 Vladika raško-prizrenski Teodosije služio je jutros u hramu Sveti Dimitrije u Kosovskoj Mitrovici liturgiju za pokoj duše Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović ubijen je u utorak oko 8.15 sa šest metaka dok je ulazio u prostorije stranke gde je radio. Obdukcija je pokazala da je smrt bila trenutna i rane smrtonosne.

Pogledajte šta je izjavio advokat Nebojša Vlajić:

Izvor: N1

Komentara 76

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

vancho

Cija je (izgleda politicka) ideja da se Veliki patriotski borac Oliver Ivanovic sahrani u Beogradu, a ne na svom rodnom pradedovskom ognjistu u Kos. Mitrivici? Pamtice ga istorijaa na njegovom rodnom KiM, da se okuplja narod i mnogobrojna rodbina na pomen i pocast njegovom grobu. Zasto porodica i rodbina da se maltretiraju i putuju za BGD?To ide na ruku albanskom separatizmu i etnickom ciscenju Srba sa Kosova, i populizmu AVa u BGD, a na ogromno demolarisanje Srba na KiM?

13 1

Vesna

Zelja njegove porodice,tj supruge je bila da se sahrani u Beogradumto je javno objavljeno,

0 0

vesna

Da smo kao narod postovali nas slogan "SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA ",ovaj veliki Srbin i patriota bi jos uvek bio sa nama. Slava Ti Olivere i pocivaj u miru.

11 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo