Denev: Izvinjavam se jedino žrtvama seksualnih napada

Denev: Izvinjavam se jedino žrtvama seksualnih napada Izvor: REUTERS/Stephane Mahe/File Photo

Francuska glumica Katrin Denev, potpisnica teksta o "slobodi 'udvaranja'" koje je izazvalo žestoku polemiku u Francuskoj kao i u svetu, rekla je da preuzima odgovornost za taj tekst istovremeno se izvinjavajući "jedino" žrtvama seksualnog uznemiravanja.

"Pozdravljam bratski sve žrtve groznih dela koje su se mogle osećati napadnutima tim pismom objavljenim u Mondu, njima i samo njima, se izvinjavam", piše glumica u pismu koje je objavio dnevnik Liberasion na Internet stranici.

Pismo objavljeno u utorak u Mondu brani "slobodu 'udvaranja'" muškaraca, smatrajući je "neophodnom za seksualnu slobodu", suprotno pokretu rođenom iz afere Vajnštajn. Iako je tekst potpisalo oko stotinu žena, kritike su prvenstveno upućene najslavnijoj među potpisnicama.

"katrin Denev i ostale francuske žene pripovedaju svetu kako ih je prikrivena mržnja prema ženama lobotomizirala do tačke s koje nema povratka", kazala je glumica Azija Arđento koja je optužila američkog producenta Harvija Vajnštajna za silovanje.

"Zaista sam potpisala peticiju. Da, volim slobodu. Ne volim tu karakteristiku našeg doba u kojem svako misli da ima pravo suditi i osuđivati", objašnjava Katrin Denev koja je o tome govorila prvi put nakon objavljivanja pisma.

Pre tog pamfleta, glumica je već na sebe navukla bijes feministkinja podržavši Romana Polanskog, optuženog za silovanje.

U Francuskoj su pamflet kritikovale feminističke aktivistkinje i politički funkcioneri.

Mond je također opravdao proteklog vikenda objavljivanje pamfleta u ime "obrane pluralizma ideja".

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

NStulip

Zrtve su one zene koje su Vajnstajnu rekle 'ne'. One koje su mu rekle 'da', ostvarile karijeru pa ga posle 20 godina pljuju po medijima nisu.... Da je tip primitivac - jeste, ali ni jednu nije prisiljavao ni na sta....

29 9

petite

ceo svet jedno, a ona "u kontru". Assez, madame!

6 9

Višvanatan je živ!

Uskoro će za normalne muškarce, ukoliko žele upoznati ženu, u najlepšem smilsu te reči, Azija postati obećani konetitent. To je najprirodnija moguća stvar,, jer niko ne želi 'aktivstkinju', pa makar to i zakonom propisali (što me ne bi začudilo). No, i 'žene-aktivstkinje' će imati rezervni plan, a to su divizije i divizije NVO-a. Primer naše zemlje i naših NVO kazuje da je to sigurna kuća za samice, a tamo doista mogu držati prodike u nedogled.

7 17

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo