FOTO: Laibach u Novom Sadu

Slovenački avangardni bend Laibach održao je sinoć koncert u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Muzika s novog albuma je originalno bila namenjena za pozorišnu adaptaciju romana “Tako je govorio Zaratustra“ Fridriha Ničea, koja je svoju premijeru imala marta prošle godine.

Tagovi: Laibach , Novi Sad , Koncert

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

SrceRukeLopata

Uglavnom su svirali pesme sa poslednjeg albuma plus nekoliko starih (Brat moj, Ti, ki izzivas). Pesme Bossanova i See that my grave is kept clean (obe sa albuma 'Spectre') su svirali na bisu. Prvih nekoliko minuta je bio kolektivni napad panike zbog enormne buke (poslednja pesma sa 'Also Sprach Zarathustra') pracene vizuelnim efektima koji su se ludacki smenjivali! Covek iz mog reda je izasao napolje odmah nakon pesme jer 'ne sme zbog srca'! Tako da, vrlo, vrlo intenzivno, glasno i atmosfericno do kraja! Za pamcenje!

24 1

Krvava gruda - plodna zemlja

Odrastao uz Laibach u YU. Oduvek su bili korak ispred drugih. Velikosrpski malogradjani su ih često etiketirali kao pro “nazi” band ne znajuci ništa o umetnosti. Laibach, veliko hvala za sve ove godine!

42 5

Radovan

Spektakl!

40 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo