Papa o migrantima: Greh je odustati od susreta s bližnjima

Papa o migrantima: Greh je odustati od susreta s bližnjima Izvor: REUTERS/Max Rossi

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja ponovo je uputio apel za gostoprimstvom prema migrantima ocenjujući da je "greh odustati od susreta s bližnjima".

"Svaki migrant koji pokuca na naša vrata za nas predstavlja priliku da se sastanemo sa Isusom Hristom koji nam dolazi kao stranac u bilo kojoj epohi, a neki to odbijaju", rekao je papa povodom 104. Svetskog dana migranata i izbeglica.

Papa je tokom mise u crkvi Svetog Petra rekao da nije lako "pustiti kulturu drugih u svoje domove, i staviti se u situaciju umesto njih, razumeti njihove misli i njihova iskustva".

Argentinski papa, poreklom iz porodice italijanskih emigranata, rekao je da ljudi često odustaju da se približe drugima i radije grade "barijere da bi se branili".

"Oni koji dolaze takođe se plaše. Plaše se sukoba, osuđivanja, diskriminacije i neuspeha. Nije greh imati sumnje i strahove, već je greh dopustiti da taj strah utiče na naše odluke, komprimutuje poštovanje i velikodušnost i podstiče mržnju i odbijanje", dodao je papa u svojoj besedi.

Franja, papa od marta 2013. godine, redovno poziva na prihvatanje izbeglica i migranata.

Papa sutra kreće u osmodnevnu posetu rodnom kontinentu, gde će boraviti u Peruu i Čileu. To će biti njegovo 22 putovanje u inostranstvo.

Tagovi: papa Franja , migranti

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Jovana

Iako sam ateiskinja, postujem sve religije, jer svako od nas trazi svoj put ka sreci, miru i ispunjenju zivta na razlicite nacine. Ja licno verujem u ljubav, i da kad otvorite oci u novom danu, velika je stvar ako mozete vreme i srce da podelite sa jos nekim, poznatim ili nepoznatim. Upoznavati nove ljude ma ko oni bili, prilaziti uvek otvorenog srca, pred predrasuda i bez etiketiranja jako je vazno, ako zelimo da licno evoluiramo i nadjemo sopstveni mir. Trenutni Papa stvarno siri neverovatno dobru energiju i nacin razmisljanja mu je upravo taj, planetarni ekvilibrijski.

3 1

Danko

Pa sto ne primite u Vatikan jedno 20-tak barem, cisto za primer?

22 6

Pravda_1

Lepo je da pominje Hrista, a boji li se Boga pitam čisto onako da znam.

8 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo