Bujošević: Savet nije tražio da se ne emituju Nemanjići

Bujošević: Savet nije tražio da se ne emituju Nemanjići Izvor: N1 info

U dopisu koji sam dobio od Programskog saveta RTS nigde ne piše da se traži da se serija "Nemanjići" ne emituje dok članovi Programskog saveta ne pogledaju bar pet epizoda, izjavio je generelni direktor RTS Dragan Bujošević.

On je ocenio da je to, sudeći po FoNetovoj informaciji, tumačenje predsednika Programskog saveta Milivoja Pavlovića.

Bujošević je u izjavi FoNetu citirao dopis Programskog saveta u kojem se kaže: "Smatramo da bi bilo celishodno da se članovima Programskog saveta, pre početka emitovanja celine serije, na internoj projekciji prikaže bar pet prvih epizoda".

Prema rečima Bujoševića, u drugom delu Pavlovićeve izjave on kaže da je odluka o emitovanju na uredništvu i menadžmentu, baš kako to predviđaju zakoni i propisi na koje se predsednik Programskog saveta i poziva u svom dopisu predsedniku Upravnog odbora, generalnom direktoru i uredniku Kulturno umetničkog programa RTS.

U Zakonu o javnim medijskim servisima i Statutu RTS se insistira na autonomiji uređivačkih timova i nezavisnosti uređivačke politike, ističe Bujošević.

Predsednik Programskog saveta prof. dr Milivoje Pavlović izjavio je za Fonet da je Programski savet RTS zatražio od menadžmenta i uredničkog kolegijuma Javnog medijskog servisa da ne emituje naredne nastavke igrane televizijske serije o Nemanjićima, dok se na internoj projekciji u RTS ne odgleda cela serija, ili bar njena polovina.

Komentara 111

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Oficirčina sa nikad većom platom

Mislio sam da je RTS dosegao dno dna, ali ti Bujke ideš i ispod dna dna. Poseljačio si RTS, da to više ne može da se gleda, postali ste gori od Hepija i Pinka, grozno...

24 1

Cvrle

Da li je ovaj servis imao redovan servis

18 0

Mrak

Programski savet RTS zato uopste NIJE bio zabrinut dok su se prikazivale Senke nad Balkanom- kompletni istorijski falsifikati i lazi, pornografija, droga, sekte, silovanja i brutalne scene nasilja, psovke i da ne racunam (a ima ih van svake mere) sve to u porodicnim terminima nedeljom i u 16h u 20h, savrseno prihvatljivo za Programski savet, REM i sve ostale. Problem sa Nemanjicima je katastrofalno losa gluma, problem sa Senkama je sve ostalo. A i jedno i drugo su bacanje (nasih) para.

14 20

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo