Mektić: Imamo saznanja o formiranju paravojne formacije u RS

Mektić: Imamo saznanja o formiranju paravojne formacije u RS Izvor: N1
(arhiva)

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je za N1 da državne bezbednosne službe raspolažu informacijama da udruženje "Srbska čast" radi na formiranju paravojnih formacija u Republici Srpskoj, kao i da će detaljan izveštaj biti dostavljen Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

"Posedujemo određena saznanja o postojanju parabezbednosne grupe, neka smo dokumentovali, i sve što imamo i čime raspolažemo ćemo dostaviti Tužilaštvu", izjavio je Mektić za N1.

Dodaje kako u političkom smislu bi postavio određena pitanja, koja treba istražiti.

"Kome je bitno da postoji jedna takva parabezbednosna grupa, ko je opremao, za koje potrebe, prema kome je usmerena i zašto je uopšte bila sastavni deo defilea, šta znači da neko želi da je pokaže i da da saznanja da raspolažu sa grupom koja se eksponira i sa oružjem i sa uniformom i sa nekom vrstom unutrašnje organizacije, ko je finansira itd", izjavio je ministar Mektić.

Portal Žurnal je ranije objavio priču o članovima udruženja "Srbska čast" koji kako navodi portal vrše regrutaciju osoba iz kriminalnog miljea koji će činiti okosnicu buduće paravojne formacije. Tokom obeležavanja neustavnog Dana Republike Srpske pripadnici ove jedinice bili su i na ulicama Banjaluke.

U tekstu se navodi kako imaju direktnu podršku iz Moskve, kao i da su se prošlog meseca sastali s predsednikom RS Miloradom Dodikom, i slikali se u sali Narodne skupštine Republike Srpske.

Iz kabineta predsednika RS-a Milorada Dodika odbacili su tvrdnje o formiranju paravojnih jedinica nazivajući ih opasnim.

Komentara 18

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Vlada

Ovaj je gori od Bakira

4 12

Lolita

Verujem mu... ludilo se probudilo!

31 7

Jozef

Moj Mektiću... reče mi jedan čoek!?!!

24 31

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo