Šutanovac: Metro u Makišu je potpuni promašaj

Šutanovac: Metro u Makišu je potpuni promašaj Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Ideju za izgradnju prve linije beogradskog metroa kritikovali su kandidat za gradonačelnika i predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac i Vesna Rakić Vodinelić, koja je prva na zajedničkoj listi DS sa Novom strankom (NS). SNS je saopštio da bi trasa metroa u Makišu bila "na pravcu koji ima najveći razvojni potencijal u gradu

Projekat prve trase metroa koja bi počela u Makiškom polju je "potpuni promašaj i najbolja slika neznanja gradske vlasti", ocenio je Šutanovac u razgovoru sa stanovnicima naselja Čukarica i Rakovica, koja je posetio s Vesnom Rakić-Vodinelić.

"Ubeđuju javnost da je jedina opcija da se gradi metro tamo gde nema ničega, na zaštićenom vodoizvorištu. Umesto da rešavaju ozbiljne infrastrukturne probleme u vezi sa zastarelom putnom infrastrukturom i brojem neophodnih autobusa, Vesić i Mali su našli nov način da javnost obmanjuju sumanutim projektima", izjavio je Šutanovac, a saopštila je DS.

Vesna Rakić-Vodinelić je navela da sa Makiškog polja dolazi većina pijaće vode za grad Beograd, i da bi izgradnja blokovskih naselja i infrastrukture za metro ugrozila zdravlje građana.

"Koalicija Demokratske stranke i Nove stranke neće Beogradom upravljati improvizacijama, već pažljivim promišljanjem i planiranjem, uvažavajući mišljenje struke i potrebe gradjana. Prvi zajednički zadatak jeste zaustaviti pljačku javnih resursa koja je u toku, a beogradski izbori prva su prilika za to, rekla je ona.

"Potom ćemo raskinuti sve štetne ugovore, a sulude, nezakonito i nasilnički donete planove, staviti van snage", izjavila je Vesna Rakić-Vodinelić.

SNS: Skandalozna izjava Šutanovca

Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je da je prva planirana trasa budućeg metroa, koja bi počela u Makiškom polju, bila "na pravcu koji ima najveći razvojni potencijal u gradu, ali i u delu grada koji je najopterećeniji saobraćajem".

Ocenjujući kao "skandaloznu" izjavu lidera DS Dragana Šutanovca da je projekat prve trase metroa "potpuni promašaj i najbolja slika neznanja gradske vlasti", SNS je navela da je gradska vlast o metrou konsultovala saobraćajnu struku, ali i osluškujući potrebe građana.

"Šutanovcu je promašaj sve što nije na vračarskom pašnjaku, i od čega njemu ne ostane 300.000 evra na računu. Skandalozno je da on govori o neznanju, budući da je odgovorna gradska vlast predvodjena SNS-om po pitanju metroa konsultovala saobraćajnu struku, ali i osluškujući potrebe građana", piše u saopštenju.

Komentara 33

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Itekako

Najvažniji resurs Beograda je zaštićeno izvorište vode u Makišu. Suludim projektima Malog i Vesića ugroziće se budućnost Beograda, jer nestankom ili zagađenjem izvorišta vrlo brzo bi dobili još jednu Staru Planinu -Beograd.

1 0

Lobotomija Ne Pomaze

Metro zvani "iz nicega u nista". Tipicno naprednjacki!

3 111

Oskar

Aha, pitaće se struka kao što se pitala kod Beograda na vodi, rade sve rade sve kako im se hoće i gde mogu ds uzmu lovu. Kao, gradiće metro gde "postoji najveći razvojni potencijal", čitaj gde će preko Karića da ukradu zemljite i operu lovu od reketiranja. Kakav bre razvojni potencijal kada treba rešiti haos od saobraćaja koji postoji?!

2 69

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo