Nacionalna akademija za javnu upravu dobila v.d. direktora

Nacionalna akademija za javnu upravu dobila v.d. direktora Izvor: Pixabay.com
(ilustracija)

Dosadašnji pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave Dražen Maravić postavljen je za vršioca dužnosti direktora Nacionalne akademije za javnu upravu, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku".

Vlada Srbije postavila je Maravić za direktora Nacionalne akademije 11. januara, kada je i razrešen sa mesta pomoćnika ministra.

Skupština Srbije je sredinom oktobra prošle godine usvojila Zakon kojim je osnovana Nacionalna akademija koja treba da, kako je tada obrazložio ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić da u potpunosti transformiše javnu upravu i obezbedi efikasnije, ljubaznije i bolje upućene službenike.

Ružić je rekao i da će direktor Nacionalne akademije biti biran na konkursu i da nema govora o proizvoljnom ili partijskom zapošljavanju.

"Nacionalnom akademijom rukovodi direktor koji za svoj rad odgovara Vladi i postavlja se na pet godina. Direktor mora biti postavljen na konkursu, u kome se proveravaju stručni i rukovodilački kapaciteti i nema govora o proizvoljnom ili partijskom zapošljavanju", rekao je Ružić tada u Skupštini Srbije.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dejka

Nama skidaju sa penzija, a oni otvaraju za svoje ljude sve vise radnih mesta. Gde ce vam dusa. A nicija nije do zore, pa nece ni vasa.

0 0

Marko

Čemu te paraobrazovne i paradržavne ustanove?Dok nam redovni obrazovni sistem propada i iz njega izlaze sve slabije obrazovani ljudi a za redovno obrazovanje se sve manje izdvaja oni mešaju državu u obrazovanje praveći kvaziobrazovne institucije.I onda obesmišljavaju obrazovne institucije uslovljavajući obavljanje odgovornih državnih poslova dobijanjem diploma paraobrazovnih institucija.Tako više niko ko završi fakultet neće moći da radi u državnim ustanovama (sem ministara, sekretara i pomoćnika) ko ne prođe sito i rešeto različitih državnih ‘akademija’ koje inače nemaju nikakav stručni i naučni integritet ali zato obesmišljavaju redovno obrazovanje i uvode partijsku dodatnu selekciju.

2 1

Luka

E sad da se formira agencija svih agencija i završene sve reforme

12 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo