Dačić: Antiću niko ništa ne može, preživeo je i onu ledenicu

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je stranačkim kolegama da vode Beograd kao što on vodi spoljnu politiku - jako, čvrsto i odlučno. Dačić je ponovio da je kandidat SPS za gradonačelnika Beograda - Aleksandar Antić.

Izvor: N1

Ima nastojanja da nas marginalizuju i stavova da smo nestali sa političke scene, a svaki dan gledaju reprize serije "Otpisani" i "Povratak otpisanih". Ne plašite se nikoga, imamo svoju ideju i ideologiju, rekao je Dačić na sednici Gradskog odbora.

Dačić je rekao da je sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem dogovoreno da se na izbore u Beogradu ide na dve liste, a SPS nastupa sa svojim decenijskim partnerom Jedinstvenom Srbijom.

Dačić je dodao da opozicioni kandidati neće uspeti da osvoje vlast, a ponovio je da je kandidat SPS-a za gradonačelnika Beograda - Aleksandar Antić.

"Ja sam ga naterao da pređe u republičke organe, a sad ću da ga nateram da se vrati u Beograd. A s druge strane, on je jedini koji je dokazao na delu da mu niko ne može ništa, jer je na njegovu glavu pao onaj led, i on je ipak uspeo da preživi...tajna je u šlemu, zato što je crvene boje", izjavio je Dačić.

Predsednik SPS rekao je da predstojeći izbori "nisu izbori za Beograd", već "izbori koji su veoma važni za budućnost i stabilnost Srbije".

"Stabilnost Srbije je pitanje broj jedan. Bez stabilnosti, neće biti daljeg razvoja Srbije, a neće biti stabilnosti ukoliko ne pobedimo na gradskim izborima u Beogradu, uključujući naravno, i koaliciju sa Srpskom naprednom strankom", rekao je Dačić.

On je poručio stranačkim kolegama da jače i čvršće brane svoje stavove.

Izvor: N1

Antić: Mi smo oni crveni koji su izgradili Beograd, lista SPS-JS najjača

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije i kandidat koalicije SPS - JS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić ocenio je danas da će ta lista "bez ikakve sumnje" biti "najjača" na predstojećim izborima za odbornike Skupštine Grada Beograda, i da će na njoj biti "lepih i prijatnih iznenađenja".

Antić koji je ministar energetie i rudarstva Srbije, na sednici beogradskog odbora SPS-a je kazao da "nije teško biti kandidat za gradonačelnika kada iza vas stoje ovakve dve stranke i ovakvi lideri", kazao je Antić.

Govoreći o prioritetima te koalicije, Antić je naveo "povećanje nivoa bezbednosti", "razvijanje ekološke svesti" i modernizaciju javnog saobraćaja.

antić, dačić, palma Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

"Beogradu fali socijalna briga i pažnja, i to je ono što mi moramo da damo. Naša obaveza je i da Beograd bude zeleniji grad pre svega zbog naše dece i zato ću kao gradonačelnik uvesti obavezne ekološke aktivnosti nekoliko puta godišnje", kazao je on.

Antić je rekao da se treba pozabaviti "tarifnim sistemom" javnog gradskog prevoza i da bi rešenje trebalo tražiti u smanjenju cene karata, a poboljšanju naplate i kontrole.

Dodao je da će lista SPS-JS za izbore u Beogradu biti "mešavina akumuliranog znanja i nove energije", sa "dosta stranačkih ljudi, ali i ljudi nestranačke orijentacije".

"Mi smo oni crveni koji su izgradili Beograd i ne stidimo se toga", kazao je Antić.

Sednicu Gradskog odbora pratila je novinarka N1 Emina Kovačević:

Izvor: N1

Komentara 115

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Biljana

Koferce, jos malo pa ces videti gde ti je mesto.

6 3

Zaklina

A ti 100$od Muftije😂

8 3

Мега-гига факс

Запосли се негде и ради нешто.Срам те било бре ...

7 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo