Dodik: Republika Srpska ne formira paravojne formacije

Dodik: Republika Srpska ne formira paravojne formacije Izvor: TANJUG/Tanja Valić

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je medijske navode da se u tom bosanskom entitetu formiraju određene paravojne formacije.

"Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da ‘predsednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice’ su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana", saopštio je kabinet predsednika RS.

Da je to tako, dodaje se u saopštenju, "svedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu proverljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj".

Sarajevski portal Žurnal preneo je tekst o tome da pripadnici organizacije "Srbska čast", koje su obučavali ruski i srpski specijalci, imaju zadatak da učestvuju u razbijanju bilo kakvih protesta koje bi u RS organizovala opozicija.

Žurnal je objavio fotografije pripadnika "Srbske časti" koji su bili u Narodnoj skupštini RS, fotografije njihove šetnje ulicama Banjaluke, kao i njihove fotografije sa fantomkama na glavama i naoružane.

Priču o ovoj, kako se navodi, paravojnoj jedinici, juče je, pozivajući se na informacije Žurnala, objavio je londonski list Gardijan.

Komentara 36

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

vila na dedinju

A svi ostali se zakopcavaju a ledja...

1 0

Vman

“Samo sloga srbina spasava” . Srbin protiv Srbina u BiH

5 4

Ilke

Čim je Ceca preletela helikopterom biće svasta. . !

29 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo