SDS još bez odluke o načinu nastupa na izborima u Beogradu

SDS još bez odluke o načinu nastupa na izborima u Beogradu Izvor: N1

Predsedništvo Socijaldemokratske stranke večeras nije odlučilo kako će stranka nastupiti na predstojećim beogradskim izborima, rečeno je u stranci.

Funkcioner SDS Konstantin Samofalof agenciji Beta rekao je da će odluka o tome biti doneta "u skorije vreme". 

"Imali smo diskusiju i analizu oko najboljeg rešenja u vezi nastupa stranke na predstojećim beogradskim izborima, ali odluka nije odneta. Odlučićemo u skorije vreme i tada će SDS obavestiti javnost o ovom pitanju", rekao je Samofalof. 

Lider SDS Boris Tadić izjavio je juče da je za lokalne izbore u Beogradu potrebno formirati jedinstvenu listu građanske proevropske opozicije, jer je to, kako je ocenio, jedini način da se smeni aktuelni režim. 

Gostujući na N1, Tadić je naveo da će SDS učiniti napor da objedini proevropske građanske kolone.

"Mislim na ovaj blok koji čine stranke koje podržavaju Dragana Đilasa i Dragana Šutanovca. Možda bih tome dodao neku grupu građana ili savez", rekao je on i dodao da tom bloku ne pripadaju stranke sa nacionalističkim predznakom.

Pet opozicionih kolona je korak ka porazu i tu nema nikakve dileme, navodi lider SDS i ocenjuje: "To je iskaz jedne nezrelosti i političke infantilnosti".

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

istina

Tadic se za razliku od mnogih drugih polticara nije okoristio zloupotrebom polozaja korupcijom i prevarama,to su pokazatelji koji govore o karakteru coveka.Ideja o ujedinjenoj opoziciji je dobra,zato sto je samo tako moguce ostvariti dobar rezultat.Problem su apetiti u strankama,vecini je cilj da se dobro smesti,a ne iskreni rad i teznja ka vladavini prava,sami sebi su prepreka.Takvo ponasanje je veoma lose za drustvo i neodgovorno,sebicnost nije dobra odlika,samo timskim radom je moguce pokrenuti ono sto je neophodno za vladavinu prava,pojedinci su tu nemocni,pogresno je to ocekivati.Opozicija treba da se dogovori oko sustinskih i vaznih pitanja i ima jedinstveni cilj,bez velikih apetita i pretenzija pojedinaca koji to ne zasluzuju i poznati su kao nepoverljivi,teze bogatstvu bez truda i znanja i zloupotrebi polozaja.Ne treba traziti dlaku u jajetu,vec podrzati sve one koji su spremni da se bore i izbore za vladavinu prava,sve ostalo ce se kasnije dovesti u red.Javnost je manje vise upoznata sa politickom scenom,stranke treba da dovedu sebe u red i odstrane one koje ih dovode na los glas.Nije dovoljno samo pricati,treba konacno poceti i raditi.

21 342

Filip

Činjenica je da osim Zorana Živkovića niko i ne želi da sarađuje sa Borisom Tadićem.

63 7

Sima

Da li da se udaju zbog cenzusa ili da ne izlaze na izbore? Teška odluka

63 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo