Zenički rudari zaledili štrajk do 22. januara

Zenički rudari zaledili štrajk do 22. januara Izvor: N1

Zenički rudari koji su juče stupili u štrajk glađu, odlučili su da taj štrajk "zalede" sve do 22. januara, potvrđeno je za N1.

Inače, Vlada Federacije BiH odobrila je 2,5 miliona KM za njihovo penzionisanje. Uprkos tome, oni nastavljaju sa štrajkom, a kolege lošeg zdravstvenog stanja su poslali kući.

Većina ovih rudara radni vek provela je u RMU Zenica. Bakir Habibović, 42 godine je proveo u rudniku, otac je petoro dece, kaže da samo želi ono što mu i pripada.

"40 godina smo nosali svi moji komorati lopate, Elektroprivreda živi od našeg ćumura, to je crno zlato, lopatom smo vadili svi komorati davali to u proizvodnju davali lopatom zarađivali te pare, sad nam uzimaju oni lopatom", kazao je Habibović.  

Odluku Vlade o odobravanju sredstava za 44 rudara nije dočekao sa kolegama, jer je završio u hitnoj pomoći nakon što mu je pozlilo. Iza njih je neprospavana noć , kažu nismo više mladi, a i umorni smo od života - zamor materijala.

"Ja to tako ljepo zovem i zamolio bi ih da nas puste kući malo da se mi odmorimo naspavamo da prigrlimo našu familiju i da se radujemo toj maloj penziji", kaže za N1 Omer Pojskić.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vule

E braco rudari sta smo docekali. Tuga.

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo