Stigao poziv za smenu malteških zvaničnika

Stigao poziv za smenu malteških zvaničnika Izvor: Reuters/Arnd Wiegmann

Evropski parlament u svom izveštaju zaključio je da dva visoka malteška funkcionera treba da budu smenjena i izvedena pred sud zbog navoda o pranju novca, kao i da njihov ostanak u vladi daje utisak nekažnjivost u toj mediteranskoj zemlji.

Izveštaj zasnovan na radu parlamentarne istražne komisije za navode o pranju novca i izbegavanju poreza na Malti, nije imenovao te funkcionere, ali je jasno da se odnosi na ministra turizma Konrada Micija i premijerovog šefa kabineta Kita Šembrija. 

Mici i Šembri su prema "Panamskim papirima" tajno otvorili firme u Panami. Obojica su priznala da su otvorili firme, ali su odbacili navode o pranju novca. 

"Njihov ostanak na funkcijama utiče na kredibilnost vlade, daje utisak o nekažnjivosti i može dovesti do dublje štete po državne interese", navodi se u izveštaju.


Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

izveštaj

zasnovan na radu parlamentarne istražne komisije, tako nešto nemoguće je da se dogodi kod nas. Čak i kada rade ništa se ne menja, izveštaj istrage o zloupotrebi budžetskog novca na KIM nije ni video svetlo dana i nije usvojen u parlamentu, a nisu vršili istragu rada ministara. Može li neko da zamisli naše parlamentarce koji vrše proveru naših ministara? Ti više ne bi sedeli u NSRS, kao što se priča da nema ni onih koji su radili istragu na KIM. Izgleda da su preozbiljno shvatili svoj posao. Vidi se da nisu išli na obuku kod tužilaca.

2 0

Krik

Kao i izveštaj Krika o Popoviću...a i Mali.. a i Vulin.. izgleda da i naša Vlada ima problem?

16 1

Gero TZ

@ Mi nismo tema o kojoj oni razmišljaju.

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo