Zatvori

Stigao poziv za smenu malteških zvaničnika

Stigao poziv za smenu malteških zvaničnika Izvor: Reuters/Arnd Wiegmann

Evropski parlament u svom izveštaju zaključio je da dva visoka malteška funkcionera treba da budu smenjena i izvedena pred sud zbog navoda o pranju novca, kao i da njihov ostanak u vladi daje utisak nekažnjivost u toj mediteranskoj zemlji.

Izveštaj zasnovan na radu parlamentarne istražne komisije za navode o pranju novca i izbegavanju poreza na Malti, nije imenovao te funkcionere, ali je jasno da se odnosi na ministra turizma Konrada Micija i premijerovog šefa kabineta Kita Šembrija. 

Mici i Šembri su prema "Panamskim papirima" tajno otvorili firme u Panami. Obojica su priznala da su otvorili firme, ali su odbacili navode o pranju novca. 

"Njihov ostanak na funkcijama utiče na kredibilnost vlade, daje utisak o nekažnjivosti i može dovesti do dublje štete po državne interese", navodi se u izveštaju.


Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

izveštaj

zasnovan na radu parlamentarne istražne komisije, tako nešto nemoguće je da se dogodi kod nas. Čak i kada rade ništa se ne menja, izveštaj istrage o zloupotrebi budžetskog novca na KIM nije ni video svetlo dana i nije usvojen u parlamentu, a nisu vršili istragu rada ministara. Može li neko da zamisli naše parlamentarce koji vrše proveru naših ministara? Ti više ne bi sedeli u NSRS, kao što se priča da nema ni onih koji su radili istragu na KIM. Izgleda da su preozbiljno shvatili svoj posao. Vidi se da nisu išli na obuku kod tužilaca.

2 0

Krik

Kao i izveštaj Krika o Popoviću...a i Mali.. a i Vulin.. izgleda da i naša Vlada ima problem?

16 1

Progresivni Alchajmer

Nema naša vlada problem, naša vlada JE problem.

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo