DJB pozvao Belog, Dveri i Ne davimo Beograd na razgovore

DJB pozvao Belog, Dveri i Ne davimo Beograd na razgovore Izvor: N1

Pokret Dosta je bilo je pozvao, kako je naveo, "istinske opozicione političke organizacije" na razgovor o saradnji na beogradskim izborima - pokret Luke Maksimovića-Belog, Dveri i Ne davimo Beograd.

Iako postoje velike ideološke razlike, često dijametralno suprotne pozicije među ovim političkim organizacijama, iako se razlikujemo po mnogim pitanjima, DJB prepoznaje da se radi o poštenim ljudima koji žele istinsku promenu, demontažu partijske države i izgradnju uređenog društva koje će raditi u interesu svih građana, navodi ovaj pokret.

"Stvari oko koji se slažemo su mnogo važnije od stvari oko kojih se ne slažemo. Izbori u Beogradu ne rešavaju spoljnopolitičke već komunalne probleme. Slažemo se oko potpune transprentnosti, ukidanja partijskog zapošljavanja, nameštenih tendera za fontane, jarbole, novogodišnju rasvetu, Bus Plus, protiv smo betonizacije Grada. Slažemo se oko decentralizacije Beograda i da se pitaju građani za njihov grad, besplatnih udžbenika, smanjenja cena gradskog prevoza, oko podrške kulturi, oko smanjenja poreza za građane i povećanja poreza na neizgrađeno građevinsko zemljište za tajkune i lopove, oko ukidanja Beograda na vodi i mnogih, mnogih drugih pitanja", stoji u tekstu objavljenom na sajtu pokreta.

Naveli su da između opozicije i pozicije postoji "siva zona stranaka", da je to "kamuflirana pozicija" odnosno da nije opozicija: "Između pozicije i opozicije postoji siva zona stranaka koje više liče na poziciju, koje su bile na vlasti, zloupotrebljavali javna ovlašćenja i javne resurse, radili sve ovo što SNS radi danas i svojim neodgovornim vršenjem vlasti dovele SNS na vlast. One su i dalje na vlasti u nekoliko opština u Srbiji i rade isto što radi i SNS. Šabac je najbolji primer".

Svesni smo toga i da će mnogi pokušati ovo da napadnu i izvrnu u priču o cenzusu, kažu iz Pokreta i navode da oni znaju da nemaju problem sa cenzusom u Beogradu.

DJB smatra da nijedna lista koja ne može da pređe cenzus ne bi trebalo samostalno da izlazi na ove izbore. 

Ovaj poziv DJB je "poziv istinskoj, beskompromisnoj opoziciji", dodaju, i navode da stvari oko kojih se razlikuju nisu predmet izbora.

Shvatajući ozbiljnost trenutka u kome se nalazimo, kao odgovorna, državotvorna stranka, DJB je spreman da prevaziđe razlike, i uprkos njima udruži se sa ljudima koji istinski žele isto što i mi: uređenu Srbiju u kojoj se lepo i rado živi i u njoj Beograd po meri građana, ne partijskih parazita, zaključili su. 

Komentara 78

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Miroslav

Zakasnio si Radulovicu.....Mnogo pogresnih procena.....kakve veze ima pokret DJB sa JGB DVERIMA.... Idi na izbore...ostani ispod cenzusa i onda OSTAVKU I NA POLITIKU I na svoju bezidejnost.... Nemas Ti covece stav......

5 25

Zbunjen

Ne razumem taj poziv Dverima,krajnjim naciJonalistima?Sa ovim Radule nije nista dobio,a puno je izgubio.Bar moj glas.

7 18

Rade

Evo da ti objasnim. Treba sačuvati svaki glas, da zbog rizika oko cenzusa ne propadne i ode Vučiću. Valjda je bolje da Dveri uđu u gradsku skupštinu sa nekoliko poslanika, pa makar bili i deo nove vlasti, gde bi njihov uticaj bio zanemariv, nego da zbog tih par procenata Vučić odnese pobedu i nastavi sprint u ponor. Dveri savakako nemaju ljude koji su se ogrešili o javne resurse, tako da te vrste gađenja DJB nema. Svako drugo neslaganje lakše je podnošljivo i daje prostora za razgovor.

24 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo