Skat: Sporne pretpostavke o Dikoviću u medijima

Skat: Sporne pretpostavke o Dikoviću u medijima Izvor: N1
(arhiva)

Predstavnicima američke vlade je zakonom zabranjeno da komentarišu slučajeve obrade zahteva za vize, jer bi time ugrozili nečiju privatnost, izjavio je za FoNet američki ambasador Kajl Skat upitan o slučaju načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića.

Skat je rekao da bi, ipak, mogao da dovede u pitanje neke pretpostavke koje su se pojavile u štampi, jer se one zasnivaju na pretpostavci da je zahtev za vizu odbijen.

“Ja nisam upoznat sa tim”, rekao je Skat.

Načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Ljubiši Dikoviću još u oktobru nije izdata američka viza i pored blagovremenog podnošenja aplikacije, rečeno je u sredu za N1 u Ministarstvu odbrane u kojem ističu da se od američke strane očekuje zvanično obrazloženje o razlozima i trenutnom statusu aplikacije.

Dobri i prijateljski odnosi Srbije i SAD

Skat je rekao i da je generalno veoma optimističan u pogledu budućnosti odnosa SAD i Srbije.

“Saglasan sam sa ocenom ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da su odnosi Srbije i Sjedinjenih Američkih Država dobri, prijateljski i da se poboljšavaju”, rekao je Skat na prijemu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije u Beogradu, posle govora Dačića.

Upitan koja su najznačajnija pitanja u odnosima dve zemlje, Skat je rekao da smatra da su najvažnija pitanja regionalne prirode i da se odnose na saradnju radi mira i sigurnosti u regionu, kao i unapređenje odnosa zemalja u ovom delu Evrope radi sprečavanja sukoba.

Kao važan Skat je naveo i napredak u političkom dijalogu sa Prištinom kako bi se postigao cilj koji su zajedno postavili SAD, Evropska unija i Srbija, a to je potpuna normalizacija odnosa.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Soko

Gospodine Skat dosta je vise vaseg licemerja.Mozda ste vi sa Dacicem dobri koji pliva u blagostanju a kako zive oni kojima ste unistili zivote,privredu,zemlju i sve sto zivot znaci.Vama netreba ni reci sram vas bilo jer vi i nemate osecaj sramote.To je odlika lazova licemera i sadista.Otkud vam pravo da u ime Srpskog naroda pricate da smo mi i vi u dobrim odnosima,ne mi smo u prinudnim odnosima jer nam se na vlasti menjaju stalno gori od gorih i samo je njima i vama dobro.

35 67

Pero s pitanjima

Ovde ima mnogo onih koji se dive i veoma vole Ameriku i Zapad. Među njima većina ne voli Tomu Nikolića a pogotovu Aleksandra Vučića. Za njih imam pitanje: A ko je to na vlast doveo navedenu dvojicu? Zar Montgomeri LIČNO nije napravio SNS i zar isti taj nije i dalje savetnik SNS-a? Zar Blerov šef kabineta nije bio šef Vučićevog kabineta? Zar Vučić nije odlučio da je ključni interes Srbije da gradi autoput Niš-Priština kako bi se Drač u Albaniji povezao sa bazom Deveselu u Rumuniji? Pa kako to da im smeta Vođa Srbije a vole one kojima taj vođa služi vernije i bolje od bilo kog drugog? Il' se tu možda o ljubavi iz emocija? Što nerazumnije to jače?

30 144

Jarbol

Izdavanje viza je diskreciono pravo svake države jedino se naš ministar busa da će tražiti objašnjenje.Bruka!

69 183

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo