Tavčar za SK: Srbija ima toliko talenta, mirno spavajte

Tavčar za SK: Srbija ima toliko talenta, mirno spavajte Izvor: Sport Klub Printscreen

Serđo Tavčar 40 godina radi kao košarkaški komentator. Košarka je sastavni deo njegovog života, a deo onoga što zna pretočen je i u knjigu Kako je Jugoslavija osvojila svet.

Gospodin Tavčar je bio gost Sport Kluba i u zanimljivom razgovoru otkrio nam je kako je ušao u komentatorsku kabinu, ispričali smo neke od anegdota koje prate košarku koje više nema, saznali smo i ko je danas jedini ko podseća na nekadašnje divove pod obručima ali i zašto NBA nije primer koji košarka treba da sledi.

Četrdeset godina iskustva, praćenja sporta i poznanstva sa ljudima iz sveta košarke i mnogo ljubavi - kapital su koji je Serđo Tavčar uložio u knjigu "Kako je Jugoslavija osvojila svet". Knjiga je pre sedam godina objavljena na italijanskom jeziku, a sada je predstavljena i u Beogradu, prevedena na srpski.

Ono što ljude fascinira jeste posao sportskog komentatora. Serđo već 40 godina jede hleb "zamešen" u komentatorskoj kabini, a počeo je ovaj posao da radi - slučajno.

Izvor: Sport klub

Ljudi su ga upravo i zavoleli zato što žele da čuju ono što i sami misle dok gledaju neku utakmicu.

Izvor: Sport klub

U Jugoslaviji su uvek znali da oni imaju najbolju košarku. Italijani su mislili isto to. Rivalstvo dve zemlje oduvek je veliko.

Izvor: Sport klub

Serđo Tavčar je imao tu sreću da se ovim poslom bavi u vreme kada su oni koje i danas zovemo najboljim igrali košarku. A sport kao sport, uvek su ga pratile smešne i zabavne anegdote. Mnogo je takvih priča ispričano u knjizi, a Serđo je izdvojio dve.

Izvor: Sport klub

Ko je najbolji među najboljima?

Izvor: Sport klub

Gospodin Tavčar i danas radi posao koji voli, a kako njemu izgleda ono što danas nazivamo košarkom?

Izvor: Sport klub

Da li danas na parketima širom sveta možemo da vidimo nekoga ko podseća na nekadašnje igrače, za koga Serđo može da kaže da je najbolji?

Izvor: Sport klub

Slovenija je šampion Evrope u košarci. Mnogo je priča "oni su Srbi" ili "oni nisu Slovenci" pratilo tu apsolutno zasluženo osvojenu titulu.

Izvor: Sport klub

Gde je današnja košarka u Srbiji? Šta je dobro, a šta fali za "završni iskorak"?

Izvor: Sport klub

Tagovi: Serđo Tavčar

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

šetač

Kаda je tako zašto toliko stranaca igra kod nas? Mi smo siromašna zemlja zašto smo poligon za isterivanje interesa kojekavih menadžera i menadžerčića? Ovo se odnosi pogovoto na fudbal!?

6 1

Glas naroda

Talentovani smo za sve,ali vi pokupite i odvedete najbolje a nama ostane Vučić.

39 0

* Sva polja su obavezna