Kad stigne paket od Gospoda

Kad stigne paket od Gospoda Izvor: N1/Bogdan Mijović

"Ja sam jedini skupio petlju da kažem popu pop, a bobu bob" – rekao je predsednik Srbije u novogodišnjem intervjuu Prvoj televiziji, gde je hteo da istakne kako je u brojnim susretima sa popovima i bobovima tokom svoje bogate karijere pravio suštinsku razliku. Što ne ume svako.

To su ubzo potvdrili i mnogobrojni očevici.

-Kada god me sretne predsednik Srbije prvo mi kaže: “Gde si Bob!”, što jasno ukazuje da on ume da kaže bobu bob! - izjavio je tim povodom Bob Dilan.

Isti utisak stekao je i vladika Amfilohije tokom predsednikove bogate karijere cmakanja sa popovima.

-Kad god me sretne kaže mi: “Gde si pop!” i još me poljubi u ruku – objašnjavao je vladika, podvlačeći da mu nikada nije kazao “Gde si Bob!”, što pokazuje da predsednik ume pravilno da razlikuje vladiku Amfilohija od Boba Dilana, takoreći – popa od boba.

Međutim, nije prošlo mnogo od predsednikovog novogodišnjeg intervjua Prvoj, a u Srpskoj naprednoj stranci počelo je otvoreno svetsko prvenstvo u disciplini: ko će bolje da kaže popu da je bob, a bobu da je pop.

Da se nešto čudno dešava prvi je primetio upravo presvetli vladika Amfilohije kada je slučajno sreo Aleksandra Martinovića, Milenka Jovanova i Nebojšu Stefanovića, koji su mu u prolazu dobacili: “Gde si bob!”

-Hm, verovatno nisam dobro čuo ove bogomladence! - tešio se vladika Amfilohije, najpoznatiji srpski bacač kletvi, čovek koji je svojevremeno prokleo i Rolingstonse kada su svirali na Ušću, rekavši da je u pitanju “bezbožna grupa koja peva demonske pesme”.

I ko što kaže ona narodna: ako imaš petlju da kuneš Mika Džegera, jednog dana ćeš garantovano skupiti petlju da prokuneš i Aleksandra Vučića.

S tim što Mik Džeger nikada nije učestvovao u briselskim pregovorima, on čovek samo peva, što je kod vladike Amfilohija olakšavajuća okolnost. Vladika je najpre, prvom prigodnom prilikom, održao opelo Ivici Dačiću, osobi koja istovremeno i peva i pregovara u Briselu, dakle – kompleksnija je ličnost od Džegera – a onda je jednog dana primetio da politika Vučića vodi ka izdaji Kosova, što nije moglo da ostane neprimećeno, zato što se u ovdašnjim krugovima smatra da politika Vučića nezaustavljivo vodi ka Beogradu na vodi.

Nije, dakle, prošlo ni deset dana od kada je predsednik otkrio svoj talenat da kaže bobu bob, a popu pop, kada je Predsedništvo SNS počelo da se takmiči ko će bolje reći mitropolitu da je bob, a bobu da je mitropolit.

-U stvari, nije toliko bitno da kažete bobu da je mitropolit, bob to ne bi ni razumeo, najvažnije je da gde god možete ukažete mitropolitu da je bob! - stajalo je u internom uputstvu Srpske napredne stranke za komunikaciju sa pravoslavnim sveštenstvom.

Ako je šifra za vajrles u džamiji: “Alah je jedan 234567”, sve spojeno, onda je šifra za vajrles u pravoslavnoj crkvi “Amfilohi je jedan 234567”. Sve spojeno.

Tako da se u početku stekao utisak da je od predsednika Vučića već na početku 2018. godine i Bog digo ruke, ali se potom, ipak, i u praksi konačno dokazala čuvena teorija nuklerane fizike da i nad popom ima pop.

Što je teorija koja važi u svim organizacijama sem u SNS, gde nad popom nema pop, provereno.

-Blagodarimo Gospodu što nam je poslao predsednika Vučića koji se lavovski bori da sačuva Kosovo i Metohiju! - rekao je, naime, patrijarh Irinej, živi dokaz da i nad Amfilohijem ima pop, što će reći da ona šifra za vajrles nije savim tačna.

U najkraćim crtama, patrijarh Irinej je poručio vladiki Amfilohiju: “Videćeš ti svoga Boga”, što je proces koji se Srbima dešava svakodnevno, kad god uključe televizor u vreme Dnevnika.

Doduše, i u Bibliji piše da je Gospod posle dužeg razmišljanja šta poslati Srbima, što je slično situaciji kad ideš na rođendan kod nekog bogataša pa kažeš: “Šta njemu kupiti kad sve ima?”, shvatio da Srbima najviše nedostaje Vučić.

-Poslaću im Vučića, to je lep poklon, a nije skup! - rekao je Gospod, zapakovao Aleksandra Vučića sa mašnicom, i poslao ga preko DHL-a, globalnog lidera u transportu paketa, ekspresnom, vazdušnom i prekookeanskom transportu, drumskom i železničkom transportu, logistici i međunarodnom poštanskom saobraćaju.

I kada je preko DHL-a Gospod Srbima poslao Vučića, konačno je razjašnjeno biblijsko pitanje: šta znači skraćenica DHL?-Donosi Hrist Lično – uzviknuo je patrijarh Irinej kada je raspakovao paket i ugledao Vučića.

-A šta će nam Vučić!? - upitao se u tom istorijskom trenutku mitropolit Amfilohije, koji celog života nešto zakera, u pauzama bacanja vradžbina.

-Šta će nam Vučić? Hm, đavo bi ga znao! - rekao je patrijarh Irinej, pošto u prvim momentima ni sam nije imao odgovor, zato što Gospod uz paket nije poslao nikakvo dodatno uputstvo.

-Ali setiću se jednog dana! - procedio je u bradu.

Komentara 87

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

saska

Pa nama će da bude dostupan internet ako ukucamo AV je jedan 234567(sve spojeno), da znam da mi se deca ne nerviraju ako nemaju mrežu. Pubertet je to

24 1

Napredni Hejter

Amfilohije i Vucic razmenjuju spellove

28 2

Milan

E Drazo, provali mi sifru za fivi, sad moleban da smisnjam novu!!!

67 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo