Butulija: Srbija se neće uplašiti meča s Hrvatskom

Nekadašnji rukometni reprezentativac Igor Butulija ocenio je u Novom danu da se srpski reprezentativci neće uplašiti pred meč sa Hrvatskom na otvaranju Evropskog prvenstva u rukometu koje se održava upravo u Hrvatskoj i da je najvažnije da budu jak kolektiv jer samo tako mogu da naprave dobar rezultat.

Izvor: N1

On ocenjuje da reprezentacija Srbije ima potencijal odnosno odlične igrače, ali da će se već večeras u meču sa Hrvatskom videti kako će se to sve uklopiti.

"Tek je početak prvenstva, nije smak sveta ako izgubimo, a i ako pobedimo to nam ne daje grancije da ćemo nešto uraditi. Obe reprezatntacije su kvalitetne i očekujem izvrsnu i neizvesnu utakmicu", smatra Butulija.

On posebno apostrofira hrvatskog trenera Linu Červara o kome ima "izuzetno mišljenje".

"On je veliki psiholog i pedagog, doneo je Hrvatskoj šest medalja. Izuzetan stručnjak i čovek. Ako bismo analizirali čega se najviše plašim, pod broj jedan bih stavio njega. Ali imamo i mi dosta aduta, očekujem da ćemo uspeti da uđemo u neizvesnu utakmicu i da pokušamo da napravimo što bolji rezultat", kaže on.

Butulija dodaje da u srpskoj reprezentaciji dosta zavisi od Petra Nenadića i Žarka Šešuma, ali kaže da se uzda i u mlađe igrače poput Nemanje Zelenovića i Petra Đorđića.

Govoreći o očekivanjima, Butulija kaže da bi bio zadovoljan da Srbija prođe grupu u prvoj fazi takmičenja i veruje da bi u drugoj fazi pružili još bolje partije.

Osim branioca titule - Nemačke, Butulija kao favorite vidi Francusku, za koju kaže da ima najbolju generaciju u istoriji rukometa, kao i domaćina Hrvatsku, "rukometnu supersilu". Takođe navodi da Španija može svakog da iznenadi, kao i reprezentacije Norveške, Danske i Slovenije.

Srpski i hrvatski igrači u dobrim odnosima

Butulija ističe da su igrače obe reprezentacije u dobrim odnosima i da oni lično ne doživljavaju utakmicu na način kako se predstavlja sa dizanjem tenzija.

"Mi igrači smo i 1996, a poznato je šta se tad dešavalo, imali jako dobre odnose između sebe. Provocirali smo kroz šalu jedni druge", kaže on.

Komentarišući izjavu nekadašnjeg selektora Hrvatske Slavka Goluže, da će Split bolje ugostiti srpske rukometaše nego što je to bio slučaj sa hrvatskim na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2012, Butulija je rekao da je "Slavko simpatičan momak koji voli da daje populističke izjave".

"Zasluženo smo tada pobedili Hrvatsku u polufinalu 26-22. Bio je prelep ambijent i svi to znaju u rukometnom svetu, nije bilo nikakvih problema", podseća Butulija.

Želim da budem opozicija sadašnjem rukometnom rukovodstvu

Butulija kaže da su u srpskom rukometu uvek prisutne turbulencije, da su česte promene i da ne postoji sistem.

"Meni je najviše žao igrača i stručnog štaba jer je sad na njima veliki pritisak. Sve se desilo brzo, došlo je do promena u savezu, došao je novi selektor", podseća on.

Dodaje da se rukomet ne spominje već duže vreme u sportskoj javnosti u Srbiji i ocenjuje da su za to krivi ljudi unutar rukometa, a ne narod koji voli rukomet.

Butulija kaže da želi da bude opozicija sadašnjem rukovodstvu i smatra da srpskom rukometu prevashodno "fali sistem".

"Najveći nedostatak je kod mlađih kategorija. Nema analize niti strategije rada sa mlađima", ocenjuje on.

Dodaje da sad ne želi da priča ništa o novom predsedniku Božidaru Đurkoviću, jer želi da mu da određene vreme, ali da nije optimista da se ide u dobrom pravcu.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Rukometas

Nemoj samo ti Butulija da komentarises. Ceo savez ostavke dajte da se ne brukamo vise. Dok se igrao pravi rukomet I izgubis sa vise od 3 razlike, govorilo se da si seljacka ekipa. 10 razlike sta reci?

3 0

Mihailo

Rasturiće nas na delove,ima samo da se pušimo...

13 4

IgorN

...opet politika nameće svoje zlo, bez potrebese nabija tenzija jer im trebaju ekcesi! Grupa sa Nemačkom tri tima iz SFRJ a u ovoj dve... Providno! dobro da nema BiH i Kosova...

9 0

* Sva polja su obavezna