Transformacija javne železničke pruge u "zelenu stazu"

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je tender za izradu idejnog rešenja za transformaciju javne železničke pruge Petrovaradin - Beočin u "zelenu stazu“ za pešački i biciklistički saobraćaj na području Grada Novog Sada i Opštine Beočin.

Staza je namenjena rekreativnim, sportskim, kulturnim, turističkim i drugim uslužnim aktivnostima građanima Grada Novog Sada i Opštine Beočin.

Kako je navedeno, Vlada Republike Srbije donela je Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine Infrastrukture železnice Srbije o obustavi javnog prevoza putnika i robe na delu železničke infrastrukture, na 24 železničke pruge ukupne dužine 669,2 km, među kojima i na pruzi Petrovaradin-Beočin, dužine 17,1km.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 19. januar 2018.godine.

Za više informacija posetite portal eKapija.

Tagovi: ekapija , tender dana

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ja sam,otvori

Sve pogresno...

6 1

веља1

Уместо да забране превоз цемента камионима и угрожавање саобраћаја, они постојећу пругу претварају у стазу за рекреацију. Превоз цемента железницом би смањио загађење, повећао безбедност саобраћаја и приходе железнице.

8 3

59

Ali ovako biciklisti I pesaci mogu punim plucima da udisu cementnu prasinu. Sta bi pametnije moglo da se ocekuje od ove napredne vlasti.

9 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo