Vašington post: Tramp vulgarno o nekim afričkim zemljama

Vašington post: Tramp vulgarno o nekim afričkim zemljama Izvor: Tanjug / AP, Evan Vucci

Američki predsednik Donald Tramp je na sastanku sa parlamentarcima u Beloj kući izneo pogrdne kvalifikacije za više afričkih zemalja, preneo je Vašington post. Bela kuća nije negirala da je Tramp koristio vulgarne reči na sastanku o imigraciji

Portparol Bele kuće Radž Šah saopštio je sinoć da "dok se neki američki političari bore za strane zemlje, Tramp će se uvek boriti za američki narod".  

On je rekao da Tramp želi dobrodošlicu imigrantima koji "doprinose američkom društvu, razvijaju ekonomiju i koji se asimiluju".  

Tramp se navodno zapitao "zašto da ljudi poreklom iz tih vukojebina dolaze u SAD", preneo je Vašington post, pozivajuću se na više neimenovanih izvora.  

Komenar se odnosio, kako se veruje, na ljude sa Haitija i iz nekih afričkih zemalja.  

Sastanak u Beloj kući na kojem je Tramp izneo ove komentare održan je u nastojanju da se pronađe kompromis o imigraciji i rešenje o statusu nekoliko hiljada dece koja su ilegalno stigla u SAD.

Tramp je i dalje nepopustljiv o gradnji zida na granici s Meksikom.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Eva

Pa ima pravo. Digurnost na prvom mestu. Ako neko hoce da zivu u toj zemlji mora da ima novca i da se izdrzava a ne da bude na teretu poreskih obveznika. A masovna migravija ne naravno genocid.

9 24

Petrovgrađanin

Vi ste se očigledno asimilovali.

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo