Stari most osvetljen likom Predraga Lucića

Stari most osvetljen likom Predraga Lucića Izvor: N1

Stari most u Mostaru danas je osvetljen likom novinara i pisca Predraga Lucića, koji je juče preminuo u Splitu, nakon borbe sa teškom bolešću.

Portal Tačno.net, Centar za kritičko mišljenje i Centar za mir i multietničku saradnju su danas osvetlili Stari most likom Predraga Lucića.

Poslednji je to oproštaj od novinara, književnika i velikog prijatelja Mostara Predraga Lucića, koji je juče preminuo u 53. godini života.

Predrag Lucić je rođen 1964. u Splitu. Jedan je od osnivača i kreatora "Feral Tribunea", a pokrenuo je i uređivao i Feralovu biblioteku.

stari, most, mostar Izvor: N1

Od leta 2009. u riječkom "Novom listu" pisao je dnevnu kolumnu pod naslovom "Trafika".

Objavio je "Greatest Shits - Antologiju suvremene hrvatske gluposti" u koautorstvu s Borisom Dežulovićem, 1998., pesmaricu "Haiku haiku jebem ti maiku" 2003, knjigu lirike "Ljubavnici iz Verone" 2007, čitanke "Sun Tzu na prozorčiću" 2009, "Bezgaća povijesne
zbiljnosti" 2010. godine i ''Gusle u magli'' 2013. godine. Od 2007. zajedno je s Borisom Dežulovićem nastupao u pesničkom kabareu "Melodije Bljeska i Oluje".

Nagradu "Judita" Splitskog ljeta, za umetnička dostignuća u dramskom i glazbenom programu, dobio je 2017. za dramu Aziz.

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lidija

Mostar, napacen, namucen, a opet pun emocija, ljubavi, razuma. Grad Alekse Santica, Mostarskih kisa....tako nesto se i ocekivalo. Hvala vam Mostarci.

13 2

Mia

Dirnuta sam,nadam se da ce Deluzovic imati snage da nastavi.

18 2

Matija

Sve pohvale građanima .Mostar ponovo izrasta u grad ljubavi .

25 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo