Alen Delon: Mrzim ovu epohu, sve je lažno, nema poštovanja

Alen Delon: Mrzim ovu epohu, sve je lažno, nema poštovanja Izvor: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
(arhiva)

Jedan od najslavnijih francuskih glumaca Alen Delon kaže da će otići s "ovog sveta bez žaljenja", u intervjuu objavljenom u posebnom broju francuskog časopisa Pari Mač, posvećenom njegovoj 60 godina dugoj karijeri.

"Život mi više ne donosi bog zna šta. Sve sam doživeo, sve sam vidio. Ali ponajviše jer mrzim ovu epohu, povraća mi se od nje", objašnjava 82-godišnji glumac na kraju intervjua naslovljenog "Ja, Delon: intervju njegovog života".

"Ima ljudi koje mrzim. Sve je lažno, iskrivljeno. Nema više poštovanja, niko vam više ne daje reč. Samo se novac računa. Celi dan slušamo o zločinima. Znam da ću napustiti ovaj svet bez žaljenja", kaže Alen Delon.

Gotovo su svi mrtvi, ističe legendarni glumac iz "Geparda" (1963), kojem je pre nekoliko meseci umrla bivša partnerka Mirej Dark, glumica koja je s njim delila život sedamdesetih godina.

Napominje i da "kasni" snimanje njegovog "poslednjeg filma" u kojem bi trebalo da glumi uz Džulijet Binoš, a "hteo bi poslednji put da stane i na pozorišne daske".

Prethodni dugometražni film sa Alenom Delonom bio je 2008. "Asteriks na olimpijskim igrama" u kojem je glumio Julija Cezara. U pozorištu je poslednji put nastupio u "Običnom danu" Erika Asusa.

Publika će ga posebno pamtiti po ulogama u filmovima "Roko i njegova braća" (1960), "Pomračenje" (1962) i "Gospodin Klajn" (1976).


Tagovi: Alen Delon

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Rasa

Ja sam njegov savremenik mada sam nesto mladji, bio je svetska zvezda i doziveo je planetarnu slavu a sada na kraju mu se smucio zivot, ja to ne razumem jer moral nikada nije vladao ovom planetom a smrt je jedino izvesna na ovoj zemlji.

12 3

Babej

Najlepsi glumac ikada a ovim recima pokazuje da nije imao samo praznu lepotu. Sve je u pravu. Mi stariji znamo kako je bilo nekada a kako je danas.

36 1

Mico Ma.

A sta mi u Srbiji da kazemo????

27 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo