Tadić za jedinstvenu listu građanske proevropske opozicije

Tadić za jedinstvenu listu građanske proevropske opozicije Izvor: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić kazao je da je za lokalne izbore u Beogradu potrebno formirati jedinstvenu listu građanske proevropske opozicije jer je to, kako je ocenio, jedini način da se smeni aktuelni režim.

Tadić je u intervjuu za "Novi magazin" rekao je da će SDS, ukoliko ne dođe do zajedničke liste, izaći sa svojim kandidatom ili će podržati nekog od kandidata.  

Upitan da li će podržati listu levog centra koju zagovara Demokratska stranka ili desnog centra oko Pokreta slobodnih građana sa Draganom Đilasom kao kandidatom, Tadić je ocenio da su podele u ovom trenutku besmislene i štetne.  

"Ukoliko ne dođe do zajedničke liste SDS će podržati kandidata za koga ocenimo da ima ne samo veću šansu na ovim izborima, već i potencijal da integriše političke snage koje su kadre da menjaju ovaj kriminalizovan i totalitarni naprednjački model vlasti", rekao je Tadić. 

Govoreći o napuštanju Demokratske stranke, Tadić je kazao da bi i danas doneo istu odluku i napustio tu stranku jer se "tadašnje rukovodstvo DS iz neobjašnjivih razloga distanciralo od njegove politike, što je podršku toj stranci od oko 30 odsto, svelo na jednocifren broj".

Komentara 44

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Antisendvicar

Samo se prisetite kako je bilo dok je Tadic bio na vlasti, ekonomska kriza, a zivelo se milijardu puta bolje nego sada. Srbija je postala sirotinjska zemlja zahvaljujuci Aci Srbinu i njegovim sendvicarima.

0 0

Oxi

Kaze Tadic:"Tadasnje rukovodstvo se iz neobjasnjivih razloga distanciralo od njegove politike", pa da li je DS bila njegova licna politicka partija?

2 2

DN

Podržaće onoga ko ima šanse da pobedi ovaj kriminalizovani režim, uz čiju su pomoć i došli na vlast. U ovom režimu ima dosta njegovih bivših saradnika iz DS-a, G17, SPS-a....pa bi moglo da se kaže da im je i u kriminalizaciji pomogao, zato je bolje da je ostao u tom drugom filmu, kako je rekao, ( ima dovoljno glumaca i bez njega ) tj. da ga nema ni njega ni njegov tkz SDS...jedna od mnogobrojnih "partija" nastalih iz DS-a ......

4 92

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo