Prokop nema prilaz za auto-voz, sređuje se stanica Topčider

Prokop nema prilaz za auto-voz, sređuje se stanica Topčider Izvor: N1

Preduzeće "Srbija voz" uredjuje stanicu "Topčider" u Beogadu za medjunarodne polaske, jer stanica "Prokop" nema prilaz za auto-voz, prenele su danas "Večernje novosti".

Prema pisanju tog dnevnika, putnici koji idu za Bar od 1. jula ukrcavaće se na voz u "Topčideru" umesto u Glavnoj železničkoj stanici, jer auto-vozovi ne mogu da se napune na novoj stanici "Beograd centar".

List piše da je preduzeće "Srbije voz" ovih dana angažovalo radnike da uredjuju stanicu "Topčider, koja nije u funkciji već decenijama.

Njeni koloseci su prinudno rešenje, jer auto-vozovi koji su deo svake kompozicije koja putuje ka Jadranskom moru, ne mogu da se napune na "Prokopu".

"Iako je 'Prokop' projektovan pre više od 40 godina sve ovo vreme niko nije razmišljao da li je dovoljno funkcionalan, pa sada na ovom mestu ne mogu da se ukrcaju automobili, jer nije moguće obezbediti adekvatan prilaz za njih", pišu "Novosti".

Vršilac dužnosti direktora "Srbija voz" Jugoslav Jović rekao je da je "Topčider" u ovom trenutku najbolje rešenje za start vozova za Bar zbog utovara automobila.

On je kazao da će Topčider biti početna, odnosno krajnja stanica za dnevni i večernji medjunarodni voz za Bar i u će se u toj stanici obavljati utovar i istovar praćenih automobila.

Komentara 50

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

potemkinova stanica

Jos gore je sto nema prilaza u vidu rampe, kako punici ne bi teglili svoje teske kofere uz i niz stepenice, i kako bi invalidskim kolicima bio omogcen pristup peronima. Nema ni lifta. Ni pokrentih stepenica. A sa perona na nivo ulice treba preci desitine i desetine stepenika!

3 0

mixa

Ajde hejteri u rupu! Prokop od kada je gradjen nije namenjen za to i ko je tu kriv sad je vise i nebitno (bilo pre 40g). Naravno da je bitno da imate stanicu gde se mogu ukrcati automobili i naravno da se o tome treba razmisljati. Ako ste nekada putovali u Austriju, Svajcarsku recimo na skijanje, vecina pametnih ljudi ce upravo iskoristiti auto voz, da preveze svoje automobile ispod alpa umesto da vozi. Elem, tu je i transport automobila i tereta do luke Bar odakle se dalje tovari na brodove. Zato, nemojte lupati gluposti i kritikovati samo da bi nesto rekli, vec razmislite o cemu se ovde pise. Zbog takvih mi i nemamo nista. Kada bi svi pokazali malo inventivnosti i zelje da pomognu, nasa zemlja a i mi sami bi bili mnogo bolji. Ovako samo produbljujete probleme a ne resavate ih.

1 2

Maja

ma ukinite zeleznicu skroz ionako samo pravi probleme beogradu na vodi! sta ce sve da urade odnosno ne urade zbog tog projekta.. nesto sto je godinama funkcionisalo u gradu i bilo logicno da bude jedno pored drugog sada su izmestili na neke nepovezane lokacije. ako neko vozom dodje do beograda pa hoce negde dalje mora da se potuca po gradu ne bi li nastavio put..

25 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo