PSG: Izborna komisija u Beogradu suprotna zakonu

PSG: Izborna komisija u Beogradu suprotna zakonu Izvor: N1

Pokret slobodnih građana ocenio je da je Srpska napredna stranka svesna da jedino novom izbornom krađom može da ostane na vlasti, što je razlog zašto je danas, suprotno zakonu, izglasala da većinu u Izbornoj komisiji Grada Begrada čine njeni članovi. SNS demantuje tu tvrdnju.

Pokret u saopštenju navodi da je Zakon o lokalnim izborima u članu 13. stav 3 odredio da nijedna politička stranka ili stranačka koalicija ne može imati više od polovine članova u stalnom sastavu organa za sprovođenje izbora.

"Gradska izborna komisija ima predsednika i petnaest članova, a od danas SNS u njoj, protivzakonito, ima predsednika i devet članova", navodi PSG.

PSG, na čijem čelu je Saša Janković, naveo je da se "pokazna vežba" izvedena u Pećincima sprema i za Beograd, ali uzaludno.

"Uprkos svemu, Beograđani, Beograđanke i opozicija će se izboriti za svoje glasove, a Pokret slobodnih građana garantuje da ćemo, nakon demokratskih promena, izgraditi institucionalnu državu u kojoj će se nadležni državni organi, a ne političari, baviti današnjim 'kompletnim idiotima' i njihovim nalogodavcima", navodi PSG.

SNS: Radimo sve po zakonu

Beogradski odbor Srpske napredne stranke demantovao je tvrdnju Pokreta slobodnih građana da je prilikom izbora članova Gradske izborne komisije prekršen zakon.

 SNS, kao i do sada, radi sve u skladu sa zakonima i sastav Gradske izborne komisije oslikava pravo stanje odborničkih grupa u gradskom parlamentu, pa u skladu sa tim SNS ima sedam članova i predsednika, DS tri člana, SPS dva, PUPS jednog, Šapić jednog i Samostalni DSS jednog člana, navodi se u saopštenju.

"Srpska napredna stranka voli Beograd i brine o svim građanima. Beograd je moderan grad, koji se ubrzano razvija, u kome je samo za prethodne tri i po godine izgrađeno više od 550 kilometara novog asfalta, 396 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže, uređeno je više od 200 fasada, a svakodnevno se privlače strane investicije i otvaraju nova radna mesta", navodi se u saopštenju.  

Komentara 48

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ilke

Već namešteno. ..!

26 119

Da padne bagra

SNS da odgovori koliko clanova ima u izbornoj komisiji i koliko smeju da imaju po zakonu. To sto oni u saopstenju pisu da mnogo vole Beograd videli smo po rasveti i jelci koliko ga vole.

38 524

Goran

A onda u 20 h gase se svetla I krece namestanje i kradja kao u Pecincima pre mesec dana. Ljudi, nemaju oni vecinu. Kontrola svakog listica do odnosenja prebrojanih glasova u rik. Ne smemo da pustimo najgore medju nama da nas opet prevare

47 73

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo