Space X: Lansiranje tajnog satelita odvijalo se normalno

Space X: Lansiranje tajnog satelita odvijalo se normalno Izvor: Twitter/Joshua Berson/@bersonphoto/via REUTERS

Lansiranje tajnog američkog satelita odvijao se normalno, saopštila je američka kompanija Spejs eks (Space X) posle medijskih izveštaja da se satelit izgubio.

"Posle pregleda svih podataka o lansiranjima do danas, lanser Falkon 9 (Falcon) je izvršio ispravno sve manevre u nedelju uveče. Ako mi, ili neko drugi, otkrijemo dodatnim analizama da to nije bilo tako, odmah ćemo obavestiti javnost", rekla je generalna direktorka kompanije Gvin Šotvel.

"Informacije objavljene suprotno ovome su kategorički netačne", rekla je ona, dodajući da zbog "tajne prirode tereta" Spejs eks ne može da iznese više detalja.

Pozivajući se na vladine i druge izvore, list Vol strit džornal (Wall Street Journal) preneo je da satelit Zuma, u proizvodnji američke firme Nortrop Gruman (Northrop Grumman), nije stigao do orbite jer se nije dobro odvojio od rakete koja ga je lansirala.

List je dodao da bi prema informacijama članova Kongresa, gubitak tog uređaja mogao da košta nekoliko milijardi dolara.

"Budući da analize podataka ne ukazuju na neke operativne i druge probleme, nastavljamo aktivnosti daljih lansiranja", rekla je direktorka Spejs eksa i dodala da su u toku pripreme za lansiranje krajem januara naredne rakete.

Tagovi: space x , falkon , satelit

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gazda Boza

Za koga je to tajni, ako je celom svetu objavljen?

0 0

Zeka

Evo i ovih pacijenata sa "ravnom Zemljom" :D Ravni vam mozgovi....

1 1

satiričar

Ma ovo nije istina, ovo je film !!

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo