Amfilohije: Ništa lično protiv Vučića, nisam mu služio opelo

Amfilohije: Ništa lično protiv Vučića, nisam mu služio opelo Izvor: AFP/Andrej Isaković
(arhiva)

Nikoga ne napadamo ni ja, ni crkva, već izražavamo zabrinutost za sudbinu najvažnijeg i najsvetijeg dela srpske države, a Aleksandru Vučiću nikada nisam služio opelo, izjavio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Komentarišući kritike srpskih zvaničnika, mitropolit Amfilohije je za portal in4s podvukao da je za Srpsku pravoslavnu crkvu neprihvatljiv bilo kakav "dogovor" koji bi ugrozio teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

"Tako nešto neće prihvatiti niko razuman u srpskom narodu, a siguran sam ni u albanskom, jer se ničija budućnost ne može graditi na otimačini i zločinu", ocenio je mitropolit.  

On je odbacio navode da je dva puta držao opelo Vučiću.  

"Nikada Vučiću nijesam držao opelo. Uradio sam to ondašnjem premijeru Ivici Dačiću i ondašnjoj Skupštini Srbije. Međutim, ako Vučićevi saradnici to opelo prihvataju, onda ja tu ne mogu ništa", poručio je mitropolit Amfilohije.  

On je naglasio da nema ništa lično protiv Aleksandra Vučića, te da je pitanje KiM pitanje sudbine naroda.  

"Gospodin Vučić je predsednik Srbije i velika je odgovornost na njegovim plećima. Ipak, tu odgovornost nema pravo da skida sa sebe, kakva je sada tendencija. Kosovo jeste pitanje svih nas, a da nije bilo jezika crkve, ne bi smo imali ni oslobođenje KiM 1912.godine, niti bismo očuvali Pećku patrijaršiju i Visoke Dečane", izjavio je mitropolit Amfilohije, uz opasku da je prihvatanjem Briselskog sporazuma krenulo i odricanje od Kosova i Metohije. 

Komentara 81

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Miroslav

A Bog kao Bog, samo ćuti i gleda....

8 0

car je go, a i svita

Alal vera Amfilohiju, bez dlake na jeziku!

18 264

Gandi

Gdin. Amfilohije je rekao istinu i samo istinu. A istina boli,mnogo boli pa otuda onako sramne reakcije ministara koje je sramotno za njih same. Danas se oglasila vlada NATO - Crne gore a NATO Marković brani Vučića i napada Gdin-a Amfilohija. NATO crna gora koja je priznala kosovo. Sve je onda JASNO I ŽALOSNO.

34 200

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo