Investitori Apple: Sprečiti zavisnost dece od smartfona

Investitori Apple: Sprečiti zavisnost dece od smartfona Izvor: REUTERS/Brendan Mcdermid

Investitori američkog tehnološkog giganta Epl (Apple) pozvali su proizvođača ajfona da preduzme mere za suzbijanje rastuće zavisnosti od pametnih telefona među decom.

Jana Partners LLC i Kalifornijski državni sistem za penzionisane nastavnike (CalSTRS) objavili su u otvorenom pismu da kompanija Epl mora da ponudi više izbora i alatki kako bi pomogla deci u borbi sa zavisnošću od gadžeta. 

Kako navodi agencija AP, ta dva investitora zajedno kontrolišu deonice kompanije Epl u vrednosti od dve milijarde dolara.  

Oni su predložili uspostavljanje ekspertskog komiteta, uključujući i stručnjake za razvoj dece, pružanje dodatnih informacija istraživačima i unapređivanje softvera za mobilne telefone kako bi se omogućilo roditeljima da bolje zaštite zdravlje svoje dece.  

U otvorenom pismu se citiraju brojne studije i istraživanja o tome kako korišćenje mobilih telefona i društvenih mreža negativno utiče na mentalno i fizičko stanje kod dece.    

Tagovi: Apple , iPhone , deca , smartphone , smartfon

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Voki

Uvesti zakon o zabrani smartfona za decu. Samo dugmetara može zbog kontakta. Posto se roditelji ne mogu dovesti u red

22 2

cinik

"Dileri droge: Sprečiti zavisnost dece od heroina"

29 5

Miki

Tek po koji roditelj kupi ozbiljan telefon detetu, a to važi i za ameriku. Deca tek kao tinejdžeri polude za statusnim simbolima pa traže jabuku. Greota je da kada već manja deca je ne koriste, već sve ostale modele, da ih kupuju i zrače se.... a i nema dela kolača tu, pa se naprave svetci i popularizuju svoju humanost. A svi znamo (pogotovu radnici njihovi) da nemaju ni H od toga....

8 16

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo