Amfilohije: Bojim se da Vučićeva politika vodi izdaji Srbije

Amfilohije: Bojim se da Vučićeva politika vodi izdaji Srbije Izvor: AFP/Andrej Isaković
(arhiva)

Mitropolit crnogorski-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije izrazio je bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića vodi "izdaji Srbije i Kosova", preneli su crnogorski mediji.

"S Vučićem nisam imao nikakav sukob. On je prvi predsednik Srbije koji je bio na Saboru.… Sada se bojim da njegova politika vodi izdaji Srbije i Kosova i da se zato promenio", kazao je Amfilohije u intervjuu hercegnovskoj televiziji TV Novi.

Mitropolit SPC je saopštio da je "Apel za odbranu Kosova I Metohije", a čiji je on jedan od potpisnika, napisan "zbog nepoverenja i kombinacija koje se prave".

"Sadržaj apela je podsetnik za one koje je sada dopala prilika da vladaju Srbijom da se ne odreknu sebe. Već od 1998. i 1999, vremena bombardovanja, zna se kakav je stav tih koji su naši glavni prijatelji, američkog NATO pakta i Amerike, i prema Crnoj Gori i prema Srbiji... Uspeli su od vlasti u Crnoj Gori da dobiju da se ona odrekne izvorne Crne Gore. To sada traže i od Srbije i Vučića. I kako je, nažalost, krenuo Vučić sa svojim kombinacijama, to nepoverenje koje vlada uslovilo je apel", objasnio je Amfilohije.

Na pitanje kako gleda na Vučićev potez da se o Kosovu konsultuje sa intelektualcima, Amfilohije je odgovorio da smatra da predsednik Srbije želi da smanji svoju odgovornost.

Komentara 296

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

petar bozovic

A da mani se vise tog Kosova. Kosovo je zavrsena misija za sva vremena,sta vise vi imate sa nezavisnom drzavom.

9 11

Видоје Дробњак Новљанин

Боље се ти мани овог имена које користиш, то је велики човек, глумац и Србин. Никад није готово јер да је тако били бисмо под турцима и данс. За све такве као ти имам само једну поруку. Бјеште црни облаци, бјежи куго, бјежи кукавице.

15 3

КиМ се чува у СРЦУ

Суштина је да држава Србија својом политиком ЗАШТИТИ српски НАРОД који живи на КиМ (и обезбеди му бољи живот) , а и да САЧУВА Косово у СРЦИМА свих Срба (и да сачува све манастире и цркве)! Такође да никада не призна самосталност КиМ ( и када Косово добије столицу у УН).

17 11

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo