Doviciozo: Rivalstvo sa Simončelijem? Sada je prekasno

Doviciozo: Rivalstvo sa Simončelijem? Sada je prekasno Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo rekao je da je u poslednjih šest godina, koliko je proteklo od smrti Marka Simončelija, ima potpuno drugačije mišljenje o svom velikom rivalu.

Doviciozo i Simončeli su vodili velike borbe još od debija u Svetskom šampionatu, ali nikada nisu bili prijatelji. Mlađi od dvojice Italijana je izgubio život na stazi „Sepang“ 23. oktobra 2011. godine, a Doviciozo se uprkos tome što se nikada nisu slagali pojavio na sahrani.

Mnogim Simončelijevim navijačima je to zasmetalo, a prošlogodišnji vicešampion kraljevske klase u intervjuu za „Il Đornale“ se dotakao svega što se dešavalo tih dana.

Marko i ja smo bili rivali otkako smo imali sedam godina. Bilo je to nezgodno rivalstvo, bili smo kao pas i mačka. On je bio agresivan i sputavan, a ja dobar i miran. Vodili smo drugačije živote, on je bio živahan i veseo, a ja ozbiljan i precizan. Nikada se nismo slagali, ali je uvek postojalo sportsko rivalstvo između nas, pošto smo znali koliko je onaj drugi dobar“, istakao je Doviciozo.

Doviciozo je, takođe, istakao da se „nešto čudno desilo kada je Marko umro“.

Andrea Dovizioso, Marco Simoncelli Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Nismo bili prijatelji, nismo ni pričali, a ja sam briznuo u plač. Nikada nisam plakao, a u tom trenutku sam bio sav u suzama. Zbog toga sam pre sahrane otišao do njegove kuće da vidim njegove roditelje. Moj odnos sa njegovim ocem Paolom je bio čak gori od onog koji sam imao sa Markom. Sećam se tog dana, stajali smo jedan ispred drugoga, pogledali smo se i razumeli smo se. Prvi put smo shvatili da smo jedan drugog gledali na izobličen način zbog takmičenja i rivalstva. I od tog trenutka je rođen divan odnos“, naglasio je Doviciozo.

Italijanski motociklista je otkrio da je neke stvari shvatio, ali prekasno.

Neverovatno je kako vas život tera da se otarasite pogrešnih uverenja. Sada, kada premotavan film na sve ono što se desilo ranije, drugačije vidim Marka u odnosu na sve ono što smo proživeli zajedno. Samo, sada je prekasno“, rekao je vozač Dukatija.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lehmarx

BravoDovi

44 0

Laki

Jedan jedini Super Sic 58...

41 2

* Sva polja su obavezna