Mogu li naprednjaci da "preglasaju" Vučića?

Prvi put od kako je na Andrićevom vencu - Aleksandar Vučić kaže da nije prekinuo tradiciju svog prethodnika - badnjak je uneo sam i bez kamera. Potom je sa predsednicom Vlade obišao radove na rekonstrukciji Narodnog muzeja. Pred vanrednu sednicu predsedništva svoje stranke, ponavlja stari stav - vanrednih izbora neće biti.

Izvor: N1

"Slušao sam gluposti po mnogim televizijama od ljudi koji nemaju šta drugo da kažu osim da kažu nešto protiv - kako smo je eto to sigurno neistina, pa biće, pošto smo se strašno uplašili beogradskih izbora, pa su govorili kako ćemo mi morati da idemo na vanredne parlamentarne izbore - nećemo", rekao je Vučić.

A da li tako nešto žele članovi i funkcioneri Srpske napredne stranke?

"Moguće je da budem preglasan, u šta ne verujem. Mi danas kao stranka stojimo bolje nego ikada. Samostalno bismo na parlamentarnim izborima dobili 44,5 odsto u Beogradu, što nikada nije bilo", izjavio je predsednik Srbije.

Za to vreme, naprednjaci su bez njega unosili badnjak u prostorije stranke uz reči "Badnjače, veseljače, mi tebi vina, a ti nama sreće i zdravlja i svakoga napretka!".

O izborima nije bilo reči, ali jeste o planovima za 2018. godinu.

"Radićemo vredno, kao što smo i do sada radili, ali mnogo brže i mnogo jače. Mnogo truda, mnogo marljivog rada, mnogo poštovanja jednih prema drugima, mnogo razumevanja", rekla je Maja Gojković.

Nesumnjivo, imaće naprednjaci razumevanja za izostanak vanrednih izbora, smatra novinar nedeljnika "Vreme" Radmilo Marković. 

"On neće neku veliku korist da dobije od vanrednih parlamentarnih izbora zato što će možda ispasti neke stranke koje su ušle 2016. godine, ali će svakako ući dve nove stranke ili pokreta - Saše Jankovića i Vuka Jeremića. Tako da mu se prosto ne isplati. Obaška to što se vanredni izbori u Srbiji održavaju umesto kad je kriza parlamentu, kriza Vlade - oni se održavaju u usko partijskim interesima", kaže Radmilo Marković.

Ukoliko i bude nesaglasja u redovima SNS-a - to će biti predstava partijske demokratije, dodaje Marković i ostavlja prostora Vučiću da se predomisli - ukoliko rezultati istraživanja javnog mnjenja u vezi sa beogradskim izborima budu ispod njegovih očekivanja što trenutno, čini se, nije slučaj. 

Komentara 119

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Brades

Izbori moraju biti ove godine a i biće.Zato što će sledeći predsednički biti 2022.g(pet godina) parlamentarni isto(četiri počevši od 2018) , pa zajedno još četiri(pet) .Total još 9 god.minimalno.

1 0

dance

Pa zar nije onaj Nikolic nosio pola sume u Skupstinu. Jadan jedva je uneo taj Badnjak!!!! Od simbolike prave secu suma!!!

5 0

Marko

Nesmeju oni nista samo cekaju sta bos kaze a onda papagaji stupaju na scenu

25 441

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo