Unapređen IT sistem za katastar nepokretnosti u Beogradu

Unapređen IT sistem za katastar nepokretnosti u Beogradu Izvor: N1

Služba za katastar implementirala je prvu fazu novog softverskog rešenja u svih 17 beogradskih opština i uvela unapređeni informacioni sistem za katastar nepokretnosti, usled čega su uoči praznika nastale gužve pred šalterima, saopštio je Republički geodetski zavod.

Geodetski zavod zahvaljuje se građanima na strpljenju i razumevanju.

Istovremeno, Republički geodetski zavod obaveštava da će od ponedeljka započeti implementacija novog IT sistema u Nišavskom okrugu koji će pomoći građanima da brže i jednostavnije koriste usluge katastra. Ne očekuju se gužve ili prekid rada.

Izrada novog IT sistema realizuje se u okviru projekta "Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji" uz podršku Svetske banke.

Novi dokument menadžment sistem predstavlja najveću antikoruptivnu meru primenjenu do sada u Zavodu. Sada svaka aktivnost ostavlja digitalni trag i time se povećava sigurnost u smislu vlasništva nad nepokretnošću.

Dok traje uvođenje dokument menadžment sistema u Zavodu svi zaposleni neće koristiti dane godišnjeg odmora radi što efikasnijeg uvođenja sistema, što podrazumeva ne samo složenu instalaciju sistema već i njegovu punu primenu, navodi se u saopštenju.  

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Doki

O kakvom unapređenju govorite oni su moju parcelu od 165 kvadrata smanjili sada digitalnim premerom na 100 kvadrata a međe nisu pomerane 30 godina i sada vodim upravni postupak više od godinu dana još nisam dobio rešenje po žalbi od drugostepenog - direkcije u Beogradu.

15 0

Master Pravnik Mota Kablove

A it sistem su 5 novih kompjutera ili sta?

4 0

scoby

Kad unapređeni šešeljoidi unapređuju katastar, mogu se očekivati teški bagovi...

29 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo