Kako treba da izgleda praznična trpeza za ljubimce

Kako treba da izgleda praznična trpeza za ljubimce Izvor: Shutterstock

U vreme praznika jelu i piću je teško odoleti, a novogodišnje trpeze pretvaraju se u prave festivale hrane, koji mogu ozbiljno da naruše zdravlje - naše, ali i ljubimaca.

Novogodišnja trpeza vašeg psa nikako ne bi trebala da sadrži tortu koju ste vi savršeno oblikovali, obogatili šlagom i ukrasili čokoladnim kuglicama. Jer, mleko je jedna od glavnih smrti koje vrebaju iz tanjira, piše portal Petface.

Nesvarena laktoza, koja se nalazi u mleku, remeti crevnu mikrofloru i dovodi do nadutosti, dijareje i poremećaja varenja. Inače, sva hrana bogata šećerom, dovodi do gojaznosti, problema sa zubima i dijabetesa.

Grožđe i suvo grožđe, takođe treba da izostanu sa novogodišnjeg menija, jer sadrže nepoznati toksin koji može da ošteti bubrege.

I ta, opasna po život, slatka namirnica – čokolada. I jako male količine čokolade mogu ugroziti rad srca i oštetiti nervni sistem vašeg ljubimca.

Od "slanih" neprijatelja, mesto broj jedan zauzima sirovo svinjsko meso.

Neka se na novogodišnjem meniju vašeg ljubimca nađe hrana specijalno pravljena za njega, jer ona nije ništa skuplja, čak je mnogo i jeftinija od neadekvatnih proizvoda kojima pokušavate da zasladite svog ljubimaca.

Tagovi: ljubimci

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

nmnjvet

Što sam uopšte pročitao ovo!!!!!

5 2

Gero TZ

Posle obilnog obroka, nuždu obavljaju u parkiću ispod komšijinog prozora.

3 0

E, Pa

Kažu dokon pop i jarčeve krsti.

6 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo