Zatvori

Promenjen sistem bodovanja za upis u srednju školu

Promenjen sistem bodovanja za upis u srednju školu Izvor: N1

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković izjavila je da je promenjen sistem bodovanja za upis u srednje škole i da će sadašnji i budući osmaci iz škole moći da ponesu najviše 60, a da će na završnom ispitu moći da osvoje još maksimalno 40 poena.

Nedeljković je za Blic rekla da se ministarstvo i ranije zalagalo za promenu upisne politike, jer su želeli da vrednuju više znanje koje đaci pokažu na testu, pošto je "jagma za ocenama u školi postala teret i za đake, nastavnike i roditelje".

Ona je precizirala da će ispiti iz srpskog i matematike nositi po 13 bodova, a kombinovani test 14 bodova, kao i da će na testu biti više pitanja otvorenog tipa.

Do sada su đaci za uspeh iz škole dobijali 70 bodova, dok se matura vrednovala sa 30 bodova.

Komentara 60

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Srednjoškolac

Ljudi možete kriviti obrazovni sistem i u tome se potpuno slazem.U toku skolovanja se mnogo poklanja i u tome se slažem.Ali uvek postoje izuzeci zar ne?

8 0

Sandra

Sve dok ne postoji sistem vrednovanja uspeha rada nastavnika i odgovornost za los rad, nece biti ni znanja. Prosek odeljenja na kontrolnom 2 i nikom nista. Sta cemo sa onim nastavnicima "bog zna za 5, ja za 4, vi za 3 i manje". Svi ih poznajemo bar dvoje. Deca su konstantno na proveri, sto ne bi i nastavnike proverili malo.Dozvoljava li gospodin ministar takve u svojoj privatnoj skoli?

31 10

Tamara

Problem je najmanji u nastavnicima!!! Odgovorno tvrdim.

9 13

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo