Doček 2018. godine uspešniji od prethodnog

Pored Kambodže, Malte, Maroka, Ruande i drugih, među top 18 destinacija za 2018. našla se i Srbija. Na globalnom nivou turizam je u prethodnoj godini doživeo rast od oko šest odsto. A u Srbiji, za 11 meseci 2017. rast inostranog turističkog prometa je oko 16 odsto - i Beograd nije jedina destinacija u ponudi.

Izvor: N1

"Uporedo sa tim preusmeravanjem iz Begrada kao glavnog grada ka unutrašnjosti Srbije, naravno uz sređivanje infrastrukture. Mislim da će to bitno uticati na ubrzan rast turističkog prometa i naravno prihodu od turizma za koji se kaže da će ove godine biti 1,2 milijarde evra", smatra Jovan Popesku sa Univerziteta Singidunum.

Gradski menadžer u Beogradu Goran Vesić tvrdi da je grad tokom praznika posetilo oko 130 hiljada turista, i da će zarada od biti između 24 i 30 miliona evra. Da je doček 2018. godine bio uspešniji od prethodnog, tvrde i u Turističkoj organizaciji Beograda, ali kažu da tačan broj gostiju još nije moguće potvrditi.

"Što se tiče posete, ona je do sada bila najveća, kada govorimo o novogodišnjim praznicima. Za sada možemo reći da je za dva dana koncerata koji su organizovani prošlo oko 100 hiljada ljudi. U toj strukturi gostiju bilo je Beograđana, gostiju iz zemlje ali i stranih turista", kaže Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda.

Beograd je za doček 2017. godine posetilo oko 90 hiljada turista. A tadašnja očekivanja gradonačelnika bila su oko 110 hiljada. Beograd je za organizaciju svih programa tokom dva meseca “Beogradske zime” 2017. godine potrošio više od 400.000 evra, a istovremeno je u sektoru turizma i usluga, prema podacima grada, zaradio oko 21 milion evra.

Komentara 30

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

dzimi dzomlija

i niko od tih 130.000 n bi dosao da nije bilo cega ? jelke naravno .

0 0

crni domino

"Da je doček 2018. godine bio uspešniji od prethodnog, tvrde i u Turističkoj organizaciji Beograda, ali kažu da tačan broj gostiju još nije moguće potvrditi."... Zato znamo da je zarada izmedju 24 i 30 miliona €???? Cvrc Mlojka koliko vam verujemo!

20 1

V

Hej drugari, Setite se doceka 1997. :) Hajmo da ih rasturimo na prolece!!

32 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo