Direktor EPS: Smena zbog seksističke objave na Fejsbuku

Direktor EPS: Smena zbog seksističke objave na Fejsbuku Izvor: Tanjug/Filip Krainčanić

Direktor knjaževačke Elektrodistribucije Predrag Stojanović biće sutra smenjen zbog neprikladne objave na Fejsbuku, rekao je za Insajder direktor EPS-a Milorad Grčić. Poverenicа zа zаštitu rаvnoprаvnosti Brаnkicа Jаnković osudila je seksističku poruku Stojanovića.

Stojanović je na svom Fejsbuk profilu okačio neprikladnu fotografiju muškarca i žene uz komentar: "Raspisan konkurs u Elektrodistribuciji Knjaževac za hitan prijem koleginica za rad na visini".

Zbog neprimerene fotografije i teksta koji je išao uz nju, oštro je reagovala Ženska odbornička mreža iz Knjaževca.

"U svojim objavama direktor Stojanović otvoreno vređa sve žene, navodeći "uslove za zapošljavanje" u ovoj firmi, uz krajnje ponižavajuću fotografiju. Ženska odbornička mreža zahteva hitnu i odgovarajuću reakciju nadležnih u ovom preduzeću, kao i javno izvinjenje pomenutog direktora", navedeno je u saopštenju koje je preneo.

Stojanović je nakon toga uputio javno izvinjenje u kome je naveo da je u pitanju šala namenjena samo njegovim prijateljima na Fejsbuku, preneo je Insajder.

"Spornu sliku mi je prosledio jedan od mojih elektromontera za vreme trajanja pretpraznične zabave u hotelu Timok i bila je namenjena mojim prijateljima elektromonterima, a da je nisu svi protumačili kao seksističku, dokaz je to što je sliku lajkovalo i nekoliko koleginica i prijateljica“, pokušao je da objasni Stojanović.

On je dodao da "svako normalan zna da u elektrodistribucijama nema žena elektromontera što je dovoljan dokaz da su sporna slika i "oglas" šala. Bilo kako bilo, još jednom se javno izvinjavam svima onima koji nisu razumeli šalu".

Poverenica: Izvinjenje ne opravdava seksističke komentare

Poverenicа zа zаštitu rаvnoprаvnosti Brаnkicа Jаnković osudila je danas seksističku poruku direktorа Elektrodistribucije u Knjаževcu Predrаgа Stojаnovićа u kojoj omаlovаžаvа i vredjа dostojаnstvo ženа.

Brankica Janković Izvor: N1

Janković je navela da i pored izvinjenja direktora knjаževаčke Elektrodistribucije, to ne opravdava bilo kаkve seksističke komentаre u jаvnom prostoru.

"Objаvа Stojаnovićа imа dodаtnu težinu s obzirom dа, kаo nosilаc jаvne funkcije, imа obаvezu dа se bori protiv rodnih stereotipа i diskriminаtornih stаvovа", navela je poverenica.

Komentara 49

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

...

Na žalost to je naša istina, od 2012. godine, odnosno od dolaska SNS na vlast. Ispred elektrodistribucija samo fale crveni fenjeri...

0 0

Bilja

Tacno je provode se na racun opstine samo stetu nanose sns sav olos je u opstini obrenovac usao u sns oni su tu za sebe konobaru

1 0

Glasnik

Šta ga briga ovaj će biti ministar energetike.

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo