Još uvek se čeka analiza otpada pronađenog u Obrenovcu

Još uvek se čeka analiza otpada pronađenog u Obrenovcu Izvor: N1
Ilustracija

Osnovni javni tužilac u Obrenovcu Danijela Sinđelić rekla je da još nisu završeni pretkrivični postupci za protivzakonito odlaganje otpada otkrivenog pred Novu godinu u selu Veliko Polje i na još jednoj lokaciji u selu Vukićevica.

Ona je za agenciju Beta rekla da još nisu gotove hemijske analize otpada koji je pronađen na tim lokacijama.

"Istraga još utvrđuje ko je vlasnik otpada, kada ga je dovezao i odložio ga na napuštenom skladištu u Velikom Polju i na lokaciji udaljenoj oko dva kiometra od njive na kome je njen vlasnik Z. M. u buradima zakopao oko 25 tona opasnog otpada", rekla je Sinđelić.

Dodala je da su predstavnici osnovnog Tužilaštva u Obrenovcu odmah po prijavi bili na licu mesta, kao i inspektor za zaštitu životne sredine, kako bi se obavio uviđaj i da te lokacije obezbeđuje policija, kao i da su obavešteni svi nadležni organi u Republici. 

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je za Betu da su, posle otkrivenog zakopanog otpada u selu Vukićevica, građani prijavili da se sumnjiv otpad nalazi i u selu Veliko Polje.

On je rekao da kada je reč o otpadu u Velikom Polju, da je verovatno odložen pre dosta vremena jer deluje "zapušteno".

"Na parceli je oko pedesetak buradi, koja su isprevrtana, a sadržaj delimično prosut i liči na industrijska maziva", rekao je Čučković.

Predstavnici Ministarstva za zaštitu životne sredine, osnovnog javnog Tužilaštva i Instituta MOL saopštili su u petak, 28. decembra prošle godine, da je otpad koji je pronađen na privatnoj parceli u Vukićevici kancerogen i toksičan.

Komentara 28

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Anonimus

Mir, mir, mir niko nije kriv krompir ... KORUPCIJA će odraditi svoje. U Novom Sadu je bio (i još uvek traje) isti slučaj ... načelnica i inspektori koji su savesno radili svoj posao su smenjeni a korumpiranoj inspektorki koja ''pokriva'' trovača i njegovu delatnost je ćerka zaposlena u Arhivu Vojvodine. Postoji osnovana sumnja da je u pitanju isto NN lice uvoznik otrovnih zagađenih hemokalija. BENZEN je u pitanju u Obrenovcu kao i Novom Sadu.

2 0

AntoBot

Hoce li neko iz Ministarstva ekologije da odgovara?

3 0

Goblin

Građani godinama ćute.... OK, provincijalci (čitaj-nisu beograđani), nisu imali pojma... gde je inspekcija? Koliko se inspektori ugradili? Ma, imaju zauzeti inspektori posla, da naplaćuju reket pekarama, šusterima, auto-mehaničarima, obezbeđenju, jadnicima što prodaju voće iz kioska... oni sa zdravom hranom su valjda, najlakša reketuša....a šta bi sa komunalnom policijom? - ti jadnici, nit su policija, nit su komunalna...

11 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo