Kroz beogradski aerodrom 2017. prošlo 5,3 miliona putnika

Kroz beogradski aerodrom 2017. prošlo 5,3 miliona putnika Izvor: N1

Aerodrom "Nikola Tesla" je u 2017. godini ugostio 5,34 miliona putnika što je devet odsto više nego godinu pre, dok je prevoz robe i pošte uvećan 40 odsto, saopštio je beogradski aerodrom.

Usluge aerodroma tokom 2017. godine koristilo je u proseku 445.285 putnika mesečno, odnosno 14.364 putnika dnevno ili 599 putnika u jednom satu, navodi se u saopštenju.

Aerodrom "Nikola Tesla" u poslednjih 18 meseci stalno beleži povećanje broja putnika, a u istom periodu i apsolutne mesečne rekorde u broju putnika.

U julu je četiri puta oboren istorijski dnevni rekord u broju putnika, a poslednjeg dana u mesecu postavljen je i novi apsolutni dnevni rekord sa usluženih 23.139 putnika, dok je u avgustu postavljen apsolutni mesečni rekord, kada je uslužen 641.371 putnik.

Podseća se i da je ponuda letova iz Beograda tokom 2017. godine obogaćena uspostavljanjem letova nacionalne avio-kompanije za Veneciju, dok je avio-kompanija Hainan Airlines nakon 17 godina povezala prestonice Srbije i Kine, preko Praga.

Niskotarifna avio-kompanija Viz er započela je letove za Fridrihshafen, Nirnberg, Hanover i Maltu, avio-kompanija Atlasglobal za Istanbul, a niskotarifna avio-kompanija Transavia za Amsterdam.

Za deset dana iranska nacionalna avio-kompanija Iran er direktnim letom povezati prestonice Srbije i Irana, nakon 27 godina. Dve nedelje kasnije i druga iranska avio-kompanija Kvesm najavila je početak letova za Teheran, avio-kompanija Vueling od 24. marta letove za Barselonu, a avio-kompanija Izidžet će od 31. jula započeti letove za Bazel.

Ističe se i da je ovogodišnja turistička sezona bila je najuspešnija u istoriji aerodroma "Nikola Tesla", a broj putnika u čarter saobraćaju veći je 28 odsto u odnosu na prošlu sezonu.

Aerodrom je u 2017. godini zabeležio i visoku tačnost, odnosno redovnost polazaka svih letova od 85 odsto, dok je procenat letova sa velikim kašnjenjem iznosio 2,5 odsto.

Komentara 25

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Profesor

Bez baze Ryanair-a nema naglog povecanja putnika u buducnosti. Trenutno, max je do 7 miliona i tacka.

1 0

crni domino

Pitali ribolovca koliku ribu je upecao, a ruke mu vezali da ne pokaze rukama. A on, onako vezan, rasiri dlanove i rece: E, ovolike oci je imala riba!... Tako govori i ova Vuciceva statistika kojoj, ama bas nista ne verujem...

7 3

Militin

Poredjenja radi, Chicago O'hera ima Taj prosek na mesecnom nivou ili preko 70miliona godisnje. ATLANTA Taj prosek pravi na dve nedelje.

5 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo