Ruski borbeni helikopter se srušio u Siriji

Ruski borbeni helikopter se srušio u Siriji Izvor: REUTERS/Muhammad Hamed, ilustracija
Ilustracija, arhiva

Oba člana posade su poginula kada se ruski borbeni helikopter Mi-24 srušio u Siriji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi AP.

U saopštenju se navodi da je helikopter leteo ka gradu Hama kada je pilot bio prinuđen da pokuša prinudno sletanje 15 kilometara od aerodroma.

Pripadnik tehničke službe koji je bio u letelici je prebačen u rusku vojnu bazu sa povredama.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je uzrok nesreće tehnička greška, dodajući da na letelicu nije otvorena vatra.

Tagovi: Rusija , Sirija , Helikopter

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Goblin

Aman ljudi, N1, vi javljate o padovima ruskih letelica, a RT o padu US letelica, po mom mišljenju svi ste vi relevantni medijski izvori jer svi govorite istinu... o drugima, doduše... nek ste mi živi i zdravi i srećna vam svima Nova i Božić!

5 2

Mitar

Hahahah koliko samo vas napada čoveka a ne znate gde je levo. Da, nekoliko hiljada boraca, što u redovima extremne opozicije što u redovima ID, je iz Rusije po podacima FSBa. Svi do jednog sa juga Rusije i većina iz Čečenije i Ingušetije. Prema izjavama iz ruskog gš, jedan od primarnih načina lociranja meta im je presretanje komunikacija izmedju boraca koji govore ruski ili jezike sa juga Rusije. Čak se jedno vreme reklamirala grupa Čečena koja u Siriji obučava extremiste u maniru zapadnih PMC firmi što obučavaju strane vojske. Bolje ne komentarišite kad blagog pojma nemate o čemu pričate jos napadate čoveka.

2 1

+SAVO

Па, кад им Вулин не води одбрану, тако им и следује.

8 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo