RFZO raspisao nabavku za vakcine protiv pneumokoka

RFZO raspisao nabavku za vakcine protiv pneumokoka Izvor: N1

Republički fond za zdravstveno osiguranje raspisao je nabavku za pneumokoknu polisaharidnu konjigovanu vakcinu, adsorbovanu za period od 12 meseci, za potrebe zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Nabavka je podeljena u dve partije - za obaveznu imunizaciju lica određenog uzrasta traži se 165.000 vakcina, a za obaveznu imunizaciju lica u posebnom režimu 4.500 vakcina.

Ukupna procenjena vrednost nabavke, bez PDV-a, je 904 miliona dinara.

Kako se precizira u dokumentaciji, za partiju 1 ponuđač je dužan da dostavi ponudu za vakcinu koja se koristi za aktivnu imunizaciju protiv oboljenja izazvanih Streptococcus pneumoniae za decu uzrasta od navršena 2 meseca do navršenih 24 meseca života, a za partiju 2 ponudu za vakcinu koja se koristi za aktivnu imunizaciju protiv oboljenja izazvanih Streptococcus pneumoniae lica u posebnom riziku od navršene 2 godine i starijih koja nisu prethodno vakcinisana.

Republički fond za zdravstveno osiguranje će zaključiti okvirni sporazum, dok će ugovor o javnoj nabavci zaključiti Institut za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut, dodaje se, a ponuđač je u obavezi da u slučaju zaključenja okvirnog sporazuma, odnosno ugovora, količinu od 41.250 injekcionih špriceva za partiju 1, odnosno količinu od 2.500 injekcionih špriceva za partiju 2, isporuči najkasnije do 28.02.2018. godine.

Podsetimo, vakcinacija dece protiv bakterije streptokokus pneumonija (pneumokoka) biće obavezna od 1. marta, predviđeno je Pravilnikom o imunizaciji.  

Rok za ponude je 2. februar.

Za više informacija posetite portal eKapija.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mosha

Tolika briga za zdravlje nacije a propadanje,kradje,pad morala,sund i kic gde god zagrebes..trulo.To prosto budi sumnju.Ne pripadam nikakvom lobiju za anti-vakcinaciju ili slicno..ali kazem...zdrav razum mi govori da ovde nesto debelo SMRDI.

12 5

Ajd Sad

Odgajih dvoje dece, evo i četvoro unučića rastu, nisam se susretala sa tim problemima sa streptokama u mom potomstvu, pa me interesuje koliko je sad opravdano vakcinisati decu i koliko su učestali problemi od tog obolenja. Ni u okruženju nisam primetila da su prijatelji, poznanici ili rođaci imali nekih problema.

7 5

sompompirovic

Moje starije dete je dobilo tri uzastopne upale usiju u razmaku od 2,5 meseca izazvane pneumokok bakterijom (to nije strptokok). Nakon toga je dobio vakcinu i vise nikad nije imao upalu. To je prilicno opasna bakterija, koju svako od nas ima u nosu ali mala deca mogu imati ozbiljne posledice od nje.

7 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo